Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Zorgwijzer politie 2022-2023

Het werk bij de politie kent fysieke en mentale risico’s. Daarom is het belangrijk dat elke medewerker en zijn of haar directe omgeving zicht heeft op de voorzieningen en instrumenten die het korps biedt op het gebied van preventie en zorg, waardering en erkenning. Om hierbij te helpen, biedt het korps de Zorgwijzer aan. De Zorgwijzer maakt inzichtelijk welke instrumenten en voorzieningen er beschikbaar zijn, maar ook welke nieuwe ontwikkelingen er zijn en welke initiatieven worden ontplooid. Hij wordt jaarlijks geactualiseerd.

Het overzicht wijst politiemedewerkers naar de verschillende mogelijkheden om de weerbaarheid en gezondheid te versterken, uitval te voorkomen of te helpen herstellen. Zo kunnen politiemedewerkers gericht zoeken naar voorzieningen en instrumenten die passen bij hun behoefte.

Voor politiemedewerkers is op Intranet een interne versie van de Zorgwijzer beschikbaar, waarin je kunt doorklikken naar aanvullende informatie op intranet. Ben je in dienst bij de politie, dan raden we je aan deze versie te gebruiken. Partners en gezinsleden van politiemedewerkers kunnen eventueel samen met de betreffende collega de op intranet beschikbare interne versie bekijken, zodat er doorgeklikt kan worden naar aanvullende informatie.

De Zorgwijzer (voorheen: ‘Nota bijzondere zorg’ )komt voort uit gemaakte afspraken in het arbeidsvoorwaardenakkoord Politie 2021. Samen met de vakorganisaties, de COR en het ministerie van Justitie & Veiligheid is de nota opgesteld en met hen blijven we nieuwe voorzieningen en instrumenten ontwikkelen.