Direct naar de inhoud
Mijn buurt: 
amstelveen +5.0km
  Verander locatie

  Mislukte liquidatie Inchomar B. (27) aan de Antwerpenbaan

  In de nacht van vrijdag 16 op zaterdag 17 augustus 2013 rond 01.15 uur wordt er op een man (27) meerdere kogels afgevuurd aan de Antwerpenbaan in Amsterdam. Het slachtoffer weet zich richting de woonhuizen aan de Antwerpenbaan te slepen, waar buurtbewoners op zijn hulpgeroep afkomen. Daar wordt nog een tweede kogelregen afgevuurd en weer wordt het slachtoffer geraakt. Ervan uitgaande dat de klus nu echt geklaard is, gaan de schutters ervandoor.

  Heeft u een tip over deze zaak?

  Laat het ons weten via het tipformulier.

  Omschrijving

  Wonder boven wonder is geen van de omstanders geraakt. Het slachtoffer Inchomar B. is er echter minder goed vanaf gekomen. Hij heeft meerdere schotwonden en moet met spoed naar het ziekenhuis. Geen van de schoten blijkt fataal en na een week verlaat hij het ziekenhuis. Het slachtoffer is een bekende van de politie en er wordt uitgegaan van een afrekening in het criminele circuit.

  Daders

  Er zijn onschuldige bewoners in gevaar gebracht omdat er in een woonwijk is geschoten. Helaas hebben getuigen in het tumult vrij weinig gezien van de daders. Vooralsnog gaat de politie uit van twee donkergetinte mannen.

  Onderzoek poging liquidatie Inchomar B - AudiVlucht

  Na de schietpartij rennen de daders naar een donkere Audi A4 station op de Kortrijk. Ze keren de auto en slaan de Vrije Geer op. Mogelijk werd deze auto door een derde dader bestuurd.

  Bijna-aanrijding

  Zo’n 300 meter verderop staat op dat moment een verkeersregelaar op de Plesmanlaan/Langsom. Vlak nadat de schutters zijn verdwenen wordt hij bijna omver gereden door een donkere stationwagen, mogelijk de Audi. Deze donkere stationwagen scheurt verder richting Badhoevedorp.

  Onderzoek poging liquidatie Inchomar B - KoningsbeltwegKoningsbeltweg

  Vier uur later duikt vermoedelijk de Audi A4 weer op, nu in Almere-Buiten vlakbij de A6. Het is inmiddels tegen 05.00 uur op zaterdag 17 augustus als de auto over de Koningsbeltweg rijdt.

  Onderzoek

  In de uren daarna wordt de Audi, na een mislukte poging om hem in brand te steken, achtergelaten op de nabijgelegen Duwweg in Almere. De komende dagen wordt er nog nader sporenonderzoek gedaan in de omgeving van de Duwweg.

  Kruising

  In de tussentijd is de Audi A4 hoogstwaarschijnlijk waargenomen op de kruising Gooiseweg-Daalwijkdreef in Amsterdam Zuidoost. De politie heeft dan ook redenen om aan te nemen dat de auto enige tijd in Amsterdam Zuidoost heeft gestaan voordat deze naar Almere is gereden.

  Onderzoek poging liquidatie Inchomar B - AudiGestolen auto

  De Audi bleek ruim een maand eerder, de nacht van 2 op 3 juli, te zijn gestolen vanaf de Osdorperweg in Amsterdam. Er zaten toen de originele kentekenplaten op: 94-RV-LZ. Toen de auto in Almere werd aangetroffen zat er echter het kenteken 93-PXJ-4 op.

  Gestolen kentekenplaten

  Deze kentekenplaten zijn twee nachten voor de schietpartij gestolen in Geuzeveld-Slotermeer, eveneens in Amsterdam. De politie wil graag weten waar de auto in de periode van 3 juli tot 17 augustus geweest is, wie er in reed en waar hij is geweest. Er is ruim 1000 km mee afgelegd.

  Onderzoek poging liquidatie Inchomar B - Getuige 1Getuige 1

  In de nacht van vrijdag 16 op zaterdag 17 augustus rond 01.00 uur hebben vlak voor de schietpartij verschillende mensen een man in zwarte kleding en helm met een zwarte scooter gezien. Hij stond bij het bruggetje tussen de Antwerpenbaan en de Vrije Geer. Hij viel op omdat hij met de buddyseat van zijn scooter open, luidruchtig stond te telefoneren.

  GOnderzoek poging liquidatie Inchomar B - Getuige 2etuige 2

  Dat is een man die tijdens de schietpartij op datzelfde bruggetje stond en kan hebben gezien wat er is gebeurd. Bekend is dat hij tijdens of net na het schieten vanaf de brug linksaf de Vrije Geer in is gerend en daarna weer linksaf de Kortrijk op, waar dus ook de vluchtauto van de daders stond. Misschien was hij geschrokken van het schieten en rende hij daarom weg, dan is die man een hele belangrijke getuige. Maar er wordt ook niet uitgesloten dat dat een derde of vierde dader was.

  Onderzoek poging liquidatie Inchomar B - Getuige 3Getuige 3

  Tijdens alle tumult is er gehoord dat er werd geroepen: "Daniel, politie, politie". Niemand heeft echter geregistreerd door en tegen wie dit werd gezegd. De politie wil graag weten wie die naam heeft geroepen of spreken met een eventuele Daniel die daar die avond buiten was.

  Onderzoek poging liquidatie Inchomar B - Getuige 4Getuige 4

  Vlak achter de donkere stationwagen, mogelijk die Audi A4, reed een groene Opel Corsa. Beide kwamen vanuit de richting Baden Powellweg. Vlak voordat de Opel bij de verkeersregelaar was, keerde deze om en reed terug in de richting waaruit hij kwam. Diegene in deze Opel zou ook een hele belangrijke getuige kunnen zijn.

  Vragen

  1. Wie is er in de nacht van vrijdag 16 op zaterdag 17 augustus 2013 rond 01.15 uur getuige geweest van de poging liquidatie van Inchomar B. (27) aan de Antwerpenbaan in Amsterdam?
  2. Wie heeft er meer informatie over de daders?
  3. Wie heeft de daders op hun vlucht gezien?
  4. Wie heeft er gezien dat er op de Plesmanlaan/Langsom een verkeersregelaar bijna werd omvergereden door een donkere stationwagen, mogelijk de Audi?
  5. Wie heeft de Audi A4 met kenteken 93-PXJ-4 zien rijden in Amsterdam Zuid Oost?
  6. Wie weet er meer over de route van de Audi A4 van Amsterdam naar Almere of weet waar de Audi in de tussentijd is geweest?
  7. Wie heeft de Audi A4 in de vroege ochtend van zaterdag 17 augustus in Almere-Buiten vlakbij de A6 gezien?
  8. Wie heeft er gezien dat er geprobeerd werd om de Audi in brand te steken en werd achtergelaten op de Duwweg in Almere?
  9. Wie is er in de nacht van 2 op 3 juli getuige geweest van de diefstal van de Audi vanaf de Osdorperweg in Amsterdam?
  10.  Wie is er twee nachten voor de schietpartij getuige geweest van de diefstal van de kentekenplaten in Geuzeveld-Slotermeer in Amsterdam?
  11.  Wie weet waar de auto in de periode van 3 juli tot 17 augustus geweest is, wie er in reed en waar hij is geweest?
  12.  Wie (her)kent zichzelf in één van de getuigen oproepen of weet wie één of meerdere van deze personen is of zijn?
  13.  Wie heeft er beeldmateriaal gemaakt van de poging liquidatie of vlucht van de daders?

  Locatie

  Kaartbediening
  Zoombediening

  Op de hoogte blijven via RSS

  Klik op onderstaande link om u te abonneren op de RSS feed van dit dossier.

  RSS feed Mislukte liquidatie Inchomar B. (27) aan de Antwerpenbaan

  Deel het artikel op social media

  Deel artikel via: