Ga naar content
Mijn buurt: 
  Verander locatie

  Onderzoek dood Emiel van der Schaft

  Het onderzoek naar het steekincident aan de Torenstraat op vrijdagavond 3 mei is in volle gang. Bij dit misdrijf kwam de 32-jarige Emiel van der Schaft uit Dordrecht om het leven. Het rechercheteam is nog steeds op zoek naar meer informatie.

  Omschrijving

  Rond kwart over tien trof een omstander vrijdagavond het gewonde slachtoffer op de Torenstraat aan, waarna deze direct 112 belde. Ambulancepersoneel en politie troffen het slachtoffer in zorgwekkende toestand aan. Emiel, die bij sommigen bekend stond als Remie, werd met spoed naar het ziekenhuis overgebracht, waar hij in de vroege ochtend van zaterdag 4 mei aan zijn verwondingen bezweek. Uit sectie bleek dat hij om het leven kwam door meerdere messteken.

  Onderzoek
  De politie startte direct na het incident een Team Grootschalige Opsporing (TGO) en werkt met een groot aantal rechercheurs aan de zaak.

  In het weekend van 3 mei werden diverse sporen veilig gesteld en spraken rechercheurs met meerdere getuigen. Uit deze sporen en gesprekken blijkt dat het slachtoffer al op het Zwarte Koor gewond is geraakt. Hij wist de Torenstraat te bereiken, waar hij in elkaar zakte en werd gevonden door een omstander.

  In de weken na het misdrijf stelden rechercheurs camerabeelden veilig uit de omgeving. Deze beelden worden nauwkeurig bekeken om een eventuele looproute van Emiel te achterhalen, en om te kijken of hij in gezelschap was van een of meerdere personen.

  Donderdag 23 mei vond onderzoek plaats in de rioolputten van de Torenstraat en in de omgeving daarvan. Tijdens dit onderzoek werden twee messen aangetroffen die nader onderzocht zullen worden.

  Informatie
  Tips die de politie reeds heeft ontvangen, worden onderzocht. En ondanks dat u wellicht al gesproken heeft met de politie, kan het team nog altijd alle informatie gebruiken.

  Heeft u in de loop van de avond iets opvallends of verdachts gezien en/of gehoord? Heeft u informatie, hoe onbelangrijk die ook mag lijken, die kan leiden tot meer duidelijkheid over dit incident?

  Belt u dan alstublieft met het rechercheteam via 0900-8844. Ook kunt u hier vragen naar de wijkagenten Betul Kilci of Jelte van Eeuwijk (bureau Groenmarkt).

  Voor dit onderzoek is ook een speciaal nummer bij het Team Criminele Inlichtingen geopend. U kunt bellen met 06 - 29 44 48 66. Anoniem tips doorgeven kan via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

  Locatie

  Kaartbediening
  Zoombediening

  Op de hoogte blijven via RSS

  Klik op onderstaande link om u te abonneren op de RSS feed van dit dossier.

  RSS feed Onderzoek dood Emiel van der Schaft