Direct naar de inhoud
Mijn buurt: 
amstelveen +5.0km
  Verander locatie

  Liquidatie Gwenette Martha

  Op de Amsterdamseweg in Amstelveen is donderdagavond 22 mei de 40-jarige Gwenette Martha doodgeschoten. Het team dat deze liquidatie onderzoekt heeft een aantal vragen.

  Heeft u een tip over deze zaak?

  Laat het ons weten via het tipformulier.

  Omschrijving

  Even na tien uur kwam een melding binnen dat er meerdere malen geschoten zou zijn op de Amsterdamseweg. Op de hoek van de Van Spaenstraat werd het slachtoffer aangetroffen. Hij is ter plekke overleden. Volgens getuigen waren er drie of meer daders, die in het zwart gekleed waren en gezichtsbedekking droegen.

  Na de liquidatie zijn de schutters in een donkergekleurde BMW, een 3 of 5 serie, met hoge snelheid over de Amsterdamseweg weggereden richting Amsterdam. Rond half elf werd een brandende BMW aangetroffen op de Venserweg in Diemen. Onderzoek heeft uitgewezen dat dit de vluchtauto is. 

  Vragen

  - Op camerabeelden is te zien dat de vluchtauto bij het kruispunt met de Kalfjeslaan met hoge snelheid door het rode verkeerslicht rijdt. Ter hoogte van café 1890 haalt hij een auto links in. De bestuurder van deze auto heeft zich inmiddels gemeld. Uit de beelden blijkt ook dat er diverse auto's uit de richting Amstelveen kwamen. Misschien zijn zij ook wel ingehaald door de BMW en kunnen de bestuurders van deze auto's ons mogelijk iets vertellen over de uiteindelijk rijrichting van de vluchtauto en misschien wel een kenteken. We komen zeer graag met de bestuurders of inzittenden in contact.

  - Ook is te zien dat veel mensen juist richting Amstelveen gaan, met auto's, scooters, fietsen en lopend. De getuigen die nog niet met de politie gesproken hebben en iets gezien hebben roepen wij uitdrukkelijk op zich alsnog te melden. 

  - Tijdens of net na de liquidatie reed een bus van Connexion over de Amstelveenseweg richting Amstelveen. Mogelijk hebben de passagiers van deze bus iets gezien.

  - Circa een uur voor de liquidatie zien buurtbewoners in de Barend van Doornweerdelaan vijf  mannen lopen die zich opvallend gedroegen. Ze liepen rechtsaf de Catarina van Clevelaan op. Mogelijk is er een relatie met de moord op Martha. We komen graag in contact met andere buurtbewoners die deze vijf mannen gezien hebben. Of mogelijk zijn er mensen die zichzelf in deze omschrijving herkennen, dan kunt u een belangrijke getuige zijn.

  - We doen ook een uitdrukkelijk beroep op de mensen die ten tijde van de schietpartij op het terras van Bar-Grill restaureant Rooz hebben gezeten en die wij nog niet hebben gesproken, om zich te melden.

  - Het rechercheteam is verder nog op zoek naar een taxichauffeur die in de omgeving van de schietpartij iemand heeft opgepikt en weggebracht heeft naar de omgeving van Muiden. 

  - Ook zoeken zij nog mensen die opvallende zaken hebben gezien of op rond het tijdstip van het in brand steken van de donkerkleurige BMW op de Venserweg in Diemen. Mogelijk zijn de verdachten hier overgestapt in een ander voertuig.

  Tips

  Heeft u de vluchtauto zien rijden of heeft u andere tips in deze zaak? Vul dan het tipformulier in of bel de Amsterdamse politie via de Opsporingstiplijn 0800-6070. Anoniem kan eventueel ook via het telefoonnummer 0800-7000 of via de Team Criminele Inlichtingen op 079-345 8999.

  Locatie

  Kaartbediening
  Zoombediening

  Op de hoogte blijven via RSS

  Klik op onderstaande link om u te abonneren op de RSS feed van dit dossier.

  RSS feed Liquidatie Gwenette Martha