Direct naar de inhoud
Mijn buurt: 
Zwolle +5.0km
  Verander locatie

  Moordaanslag op Robert Voorhorst

  Op woensdagochtend 3 september 2014 wordt Robert Voorhorst (48) in zijn auto op de Akkerbergstraat in Zwolle doodgeschoten.

  Heeft u een tip over deze zaak?

  Laat het ons weten via het tipformulier.

  Omschrijving

  Om 05.45 uur stapt hij in zijn auto om naar zijn werk in Utrecht te gaan, wanneer hij onder vuur wordt genomen met een automatisch wapen. Hij wordt nog naar het ziekenhuis gebracht, maar sterft daar even later aan zijn verwondingen.

  Slachtoffer
  Robert Voorhorst woonde samen in de Akkerbergstraat met zijn vrouw en hun kind. Hij had daar een goede reputatie. Hij was sociaal en leek met niemand problemen te hebben. Hij was een echte horecaman. Hij had in het verleden een aantal café’s in Zwolle. Nadat hij die moest verkopen werkte hij als kok.

  Motief
  Het slachtoffer is in het verleden wel met politie en justitie in aanraking geweest. De laatste jaren was hij echter, zover bekend, niet betrokken bij criminele zaken. Als mensen daar andere informatie over hebben, hoort de politie dat graag. Er gaan geruchten dat het om een persoonsverwisseling zou gaan. Voorhorst was geliefd in de buurt en niemand daar kan zich eigenlijk voorstellen dat iemand hem dit zou willen aandoen. Er is geen enkel concreet bewijs dat het om een verwisseling zou gaan, maar als mensen daar wel aanwijzingen voor hebben dan wil de politie graag met ze spreken.

  Daders
  De politie heeft nog niemand gesproken die de daders daadwerkelijk heeft gezien, voor tijdens of na het schieten. Mochten er wel mensen zijn die iets is opgevallen, bijvoorbeeld in de dagen of weken ervoor, dan moeten ze dat meteen bij de politie melden.

  Verdachte auto
  Bij een rotonde vlakbij de Akkerbergstraat is een auto gefilmd die heel snel langsrijdt. Dat is precies op het moment dat de daders van die aanslag gevlucht moeten zijn. In deze auto zit of zitten mogelijk de daders. De politie wil heel graag weten wie daar rond 05.45 uur ook zo’n auto heeft gezien en of mensen weten wat voor auto dat is.

  Volvo V50
  Er is een getuige die een Volvo V50 heeft gezien en op zondag 7 september is er een brandende Volvo V50 achtergelaten gevonden op de Knarweg in Lelystad. Het is niet bekend of deze auto met de moord te maken heeft, maar de timing is wel heel opvallend. De auto blijkt op 18 januari 2014 te zijn gestolen in Lelystad en had toen het kenteken 14-RD-SB.

  Beloning
  Justitie heeft een beloning uitgeloofd van 15.000,- voor de tip die leidt tot de aanhouding van de daders.

  Vragen Politie:

  • Wie is er op woensdagochtend 3 september 2014 om 05.45 getuige geweest van de moord op Robert Voorhorst (48) in zijn auto op de Akkerbergstraat in Zwolle?
  • Wie heeft er meer informatie over een mogelijk motief?
  • Wie weet er meer over een mogelijke persoonsverwisseling?
  • Wie heeft de daders voor tijdens of na het schieten gezien?
  • Wie is er in de dagen of weken voor de moord in de omgeving iets opgevallen dat met de zaak te maken kan hebben?
  • Wie heeft er na de moord rond 05.45 uur bij een rotonde vlakbij de Akkerbergstraat een auto, mogelijk een Volvo V50, met hoge snelheid zien rijden?
  • Wie weet, mogelijk aan de hand van de bewakingsbeelden, wat voor een auto dat was?
  • Wie heeft de Volvo V50 in Zwolle gezien, misschien ook wel in de periode voor woensdag 3 september?
  • Wie is er op zondag 7 september getuige geweest van het achterlaten en/of in brand steken van de Volvo V50 op de Knarweg in Lelystad?
  • Wie is er in januari 2014 getuige geweest van de diefstal van de Volvo V50 met het kenteken 14-RD-SB in Lelystad?

  Reacties

  Politie Eenheid Oost-Nederland:0800-6070 (gratis)
  Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000 (gratis)
  Team Nationale Criminele Inlichtingen: 079-345 8 999

  Hier is een YouTube-video ingesloten. Deze kan niet getoond worden omdat u geen cookies accepteert. U kunt de video ook bekijken op http://www.youtube.com/watch?v=YdeHHkYk5Nk

  Afbeeldingen

  Locatie

  Kaartbediening
  Zoombediening

  Op de hoogte blijven via RSS

  Klik op onderstaande link om u te abonneren op de RSS feed van dit dossier.

  RSS feed Moordaanslag op Robert Voorhorst