Ga naar content
Mijn buurt: 
6227SR Maastricht +5.0km
  Verander locatie

  Beloning autobranden

  De politie heeft uw hulp nodig bij het stoppen van de brandstichtingen! Er is een beloning uitgeloofd van maximaal € 5000,- om een einde te maken aan de serie brandstichtingen. Vanaf april 2015 zijn in Maastricht inmiddels meer dan 50 autobranden geweest waarbij sprake is van brandstichting. In april verscheen een nieuwsbericht waarin de politie aangaf een aantal verdachten te hebben aangehouden. Zij sluit meerdere aanhoudingen niet uit.

  Heeft u een tip over deze zaak?

  Laat het ons weten via het tipformulier.

  Omschrijving

  Wat doet de politie?
  De politie onderneemt na iedere autobrand een aantal stappen. Zo vindt er buurtonderzoek plaats, wordt technisch onderzoek aan de auto verricht en kijkt de politie of er in de buurt camera’s hangen waarvan de beelden gebruikt kunnen worden. Ook wordt aan omstanders gevraagd of zij iets gezien of gehoord hebben. Uit het onderzoek komt overigens naar voren dat er geen voorkeur is voor soort of merk auto. Daarnaast vinden de autobranden vooral in de nachtelijke uren plaats.

  En wat kunt u doen?
  Naast het eigen onderzoek vraagt de politie ook aan u als bewoners en als mensen die in met name Oost Maastricht werken om goed op te letten. Misschien laat u 's avonds de hond nog uit, komt u terug van bezoek aan vrienden of rijdt u bijvoorbeeld voor het werk naar verschillende adressen in de buurt. Allemaal momenten waarop u als extra paar ogen/oren in de wijk kunt fungeren.
  De politie weet dat veel mensen al extra alert zijn, bijvoorbeeld een buurtapp hebben waarmee bijzonderheden kunnen worden gedeeld. Zij hoopt dat door die oplettendheid informatie bij de politie terecht komt zodat we samen kunnen zorgen voor een veiligere wijk.

  Beloning
  Het Openbaar Ministerie Limburg stelt een beloning van maximaal € 5000,-  in het vooruitzicht  voor tips die leiden tot de oplossing van autobranden in Maastricht. Tot nu toe zijn er meer dan 50 autobranden gesticht. Een tip die leidt tot aanhouding en/of vervolging  van één of meer verdachten, komt voor beloning in aanmerking. De hoogte van de beloning is afhankelijk van de bijdrage van de tip voor het onderzoek.

  Waar kunt u met informatie -ook beeldmateriaal- terecht?
  Als u informatie anoniem door wilt geven kan dat via Meld Misdaad Anoniem, telefoonnummer 0800-7000. U kunt ook bellen via het landelijk telefoonnummer van de politie: 0900-8844 (lokaal tarief) of via het tipformulier dat u in dit dossier vindt. Wilt u een vertrouwelijk gesprek dan kan dat via het Team Criminele Inlichtingen, 079-345999. Heeft u opnames van de (start van de) brand dan kunt u die via het tipformulier uploaden.

  Burgernet
  Ook deelname aan Burgernet is een manier om u in te zetten voor de veiligheid in uw buurt. Omdat de autobranden vaak in de late avonduren of 's nachts plaatsvinden is een speciale Burgernetactie daarvoor opgezet. Via de site www.burgernet.nl kunt u zich opgeven en dan kunt u meteen aangeven of u 's nachts ook geïnformeerd wilt worden.

  Opsporing Verzocht
  Dinsdag 12 januari werd de reeks autobranden behandeld in Opsporing Verzocht.

  Locatie

  Kaartbediening
  Zoombediening

  Op de hoogte blijven via RSS

  Klik op onderstaande link om u te abonneren op de RSS feed van dit dossier.

  RSS feed Beloning autobranden