Ga naar content
Mijn buurt: 
Horst +5.0km
  Verander locatie

  Slachtoffers gezocht van ontvoering en verkrachting

  In december 2014 hield de politie een 38-jarige man. Een man van Italiaanse afkomst en vloeiend Duits sprekend. Hij wordt verdacht van het verkrachten van drie straatprostituees en het (proberen te) overmeesteren en ontvoeren van jonge vrouwen. Dit laatste deed hij waarschijnlijk met zijn Duitse vriendin. Ook zij zit vast. Vier gevallen van (poging) ontvoering zijn inmiddels in ieder geval bekend. Mogelijk dat hij meer slachtoffers gemaakt heeft. De politie wil graag in contact komen met deze vrouwen.

  Heeft u een tip over deze zaak?

  Laat het ons weten via het tipformulier.

  Omschrijving

  Hout-Blerick september 2012
  Slachtoffers gezocht van ontvoering en verkrachtingIn de nacht van zaterdag 8 op zondag 9 september 2012 werd een destijds 19-jarige studente slachtoffer van een poging verkrachting. Een man trok haar op de Baarlosestraat van haar fiets waarbij ze ten val kwam. Hij trok haar in de bosjes en probeerde haar te bedwelmen. De jonge vrouw wist te ontkomen aan haar belager en kon er vandoor gaan.

  Tienray augustus 2013
  Een klein jaar later is er opnieuw een slachtoffer. In de nacht van vrijdag 30 op zaterdag 31 augustus was, een toen 22-jarige vrouw, vanuit Horst met de fiets op weg naar huis in Tienray. Op de Tienrayseweg kwam er opeens een man tevoorschijn, sleurde haar van haar fiets en trok haar een auto in. Bij de spoorwegovergang in Tienray wist ze te ontsnappen uit de auto maar ze werd wel nog een stukje meegesleurd aan haar haren.

  Malden september 2014
  Een derde incident deed zich in de nacht van donderdag 18 op vrijdag 19 september 2014 voor. Een -17jarig meisje fietste na een avondje stappen vanuit Nijmegen richting Malden. In de berm stond een auto geparkeerd waaruit een man stapte, met bivakmuts. Ze zette het op een gillen en de man vertrok direct.

  Sevenum november 2014
  Op vrijdagochtend 21 november vond opnieuw een incident plaats. Een jong meisje van 17 jaar was vanuit Maasbree op weg naar school in Horst. Op de Goenjeweg in Sevenum werd ze bedreigd door een man in een auto. Hij had een vuurwapen en was gemaskerd. Hij pakte haar vast en duwde haar in kofferbak van de auto. In de auto zat ook nog een vrouw. Het meisje wist te ontsnappen en bleef ongedeerd. De man en vrouw maakten zich uit de voeten.

  Onderzoek
  De laatste zaak in Sevenum leidde op 1 december tot de aanhouding van de man en de vrouw.  Uit verder onderzoek kwamen vervolgens de andere drie incidenten naar voren waarbij het tweetal ook betrokken waren geweest.

  Verkrachtingen
  Maar het bleef niet bij de (poging) ontvoeringen. Nadat het stel was aangehouden kwamen ook andere feiten aan het licht. Inmiddels wordt - in ieder geval - de man ook verdacht van verkrachting van drie straatprostituees in de omgeving Venlo.

  Opsporing Verzocht
  Het landelijke opsporingsprogramma Opsporing Verzocht besteedde op 11 december 2012 aandacht aan het incident in Hout-Blerick.
  Op 5 november 2013 en 27 januari 2015 kwam de (poging) ontvoering in Tienray uitgebreid aan de orde.

  Verdachte
  Sinds december 2014 zit de verdachte vast op verdenking van meerdere ernstige zedendelicten. Hij wordt verdacht van het verkrachten van drie vrouwen, waarvan twee straatprostituees. Daarnaast wordt hij verdacht van de poging verkrachting en ontvoering van vier jonge vrouwen. Dit laatste deed hij waarschijnlijk samen met zijn vriendin, die ook is aangehouden. Mogelijk heeft hij meer slachtoffers gemaakt dan nu bekend zijn. Bent u mogelijk ook slachtoffer van deze verdachte?

  Bent u slachtoffer van deze verdachte?

  Meer slachtoffers
  Gelet op de werkwijze van de man bestaat het vermoeden dat deze persoon zich afgelopen jaren schuldig heeft gemaakt aan meerdere zedendelicten, maar meer concrete zaken zijn op dit moment nog niet bekend. De politie is op zoek naar eventuele andere slachtoffers en bieden deze nu de kans om zich alsnog te melden, zodat deze zaak ook in het onderzoek meegenomen kunnen worden. Deze slachtoffers kunnen ook van buiten Limburg zijn. Dit kan via de tiplijn 0800-6070 of via de opsporingstiplijn van M. (Meld Misdaad Anoniem) 0800-7000.

  Slachtoffer aan het woord
  In de uitzending van Opsporing Verzocht van 21 april 2015 kwam één van de slachtoffers aan het woord en is een geblurde foto van de verdachte te zien.

  Hier is een YouTube-video ingesloten. Deze kan niet getoond worden omdat u geen cookies accepteert. U kunt de video ook bekijken op http://www.youtube.com/watch?v=IvKRFzl7SUs

  Locatie

  Kaartbediening
  Zoombediening

  Op de hoogte blijven via RSS

  Klik op onderstaande link om u te abonneren op de RSS feed van dit dossier.

  RSS feed Slachtoffers gezocht van ontvoering en verkrachting

  Deel het artikel op social media

  Deel artikel via: