Ga naar content
Mijn buurt: 
Groningen +5.0km
  Verander locatie

  Schietincident Korreweg

  Heeft u een tip over deze zaak?

  Laat het ons weten via het tipformulier.

  De politie doet onderzoek naar schietincident op zondagmorgen 15 oktober. Iets na 5 uur in de morgen werd op de Korreweg in Groningen een 21-jarige man uit die plaats beschoten. De man raakte ernstig gewond. De verdachten gingen er na het incident vandoor. De politie houdt er rekening mee dat de man zonder noemenswaardige aanleiding betrokken is geraakt bij het incident.

  Berichtgeving op onze website

  Het slachtoffer fietste rond 05.00 uur vanuit de binnenstad van Groningen over de Korreweg. Nabij het Bernouilliplein werd hij vermoedelijk opgehouden door drie personen. Om onbekende reden werd de 21-jarige man vervolgens beschoten. Ze vluchtten daarna weg. Het slachtoffer bleef zwaargewond achter. 

  Wij zijn direct na het incident met een onderzoek in de omgeving begonnen. Naast sporenonderzoek is met enkele buurtbewoners gesproken. Uit de binnengekomen informatie kwam een bepaalde auto naar voren die mogelijk betrokken was. De bestuurder van die auto (19 jaar) is later die zondagmorgen aangehouden. Wij houden rekening met meer verdachten.

   

  UPDATE 21-11
  Verdachte die mogelijk wapen leverde schietincident Korreweg aangehouden

  Groningen - Op maandagmiddag 20 november is een 23-jarige man uit Assen  in het cellencomplex in Groningen aangehouden. Hij zat op dat moment nog vast voor een ander delict. Hij wordt er van verdacht het wapen te hebben geleverd aan de 20-jarige verdachte die op vrijdag 15 oktober een 21-jarige Groninger neerschoot. Deze raakte blijvend verlamd na het schietincident. Na de aanhouding heeft de politie zijn woning in Assen doorzocht maar het wapen waarmee werd geschoten werd niet gevonden. De politie onderzoekt de rol die de 23-jarige heeft gehad.

  UPDATE 6-11
  Verdachte schutter Korreweg aangehouden

  Groningen - De 20-jarige man die ervan wordt verdacht de schutter te zijn van het schietincident aan de Korreweg, is vanmiddag in een woning aan de Duindoornstraat in de stad Groningen aangehouden. Deze aanhouding werd verricht door het Arrestatieteam.

  De aanhouding verliep zonder problemen. In de woning waren op dat moment nog twee mensen aanwezig. Ook zij werden aangehouden. Samen met de 20-jarige verdachte werden ze naar het politiebureau gebracht. Daar zal worden onderzocht wat hun betrokkenheid is geweest. 

   

  UPDATE 24-10

  Foto derde verdachte schietincident vanavond in Opsporing Verzocht
  Groningen  - De politie maakt vanavond, dinsdag 24 oktober, de identiteit bekend van de derde verdachte van het schietincident aan de Korreweg. Opsporing Verzocht besteedt aandacht aan de zaak en laat de foto van de verdachte  zien. De 20-jarige verdachte krijgt  tot de uitzending vanavond de tijd om zichzelf te melden. De uitzending begint om 20.30 uur. Mocht hij zich dan niet gemeld hebben dan worden zijn foto en identiteit bekend gemaakt. 

  Onderzoek
  Op zondagochtend 15 oktober raakte een 21-jarige Groninger ernstig gewond bij een schietincident. De politie startte direct na de melding een onderzoek. Zij gaat er van uit dat het slachtoffer zonder noemenswaardige aanleiding betrokken is geraakt bij het incident.  Naar aanleiding van het onderzoek zijn twee jongemannen uit Groningen (19 en 20 jaar) aangehouden. Zij zitten nog vast.  

  Uitzending en tips 
  Opsporing Verzocht is vanavond te zien om 20.30 uur op NPO 1. Morgen, woensdag 25 oktober is de herhaling te zien op NPO 02 om 11.40 uur. U kunt uw tips doorgeven via de Opsporingstiplijn op 0800-6070. Via het digitale tipformulier kunt u uw tip mailen. Tijdens de live-uitzending kan iedereen via de  tablet meekijken en tips via het second screen doorgeven. Blijft u liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

  UPDATE 20-10

  Opnieuw aanhouding schietincident

  De politie heeft woensdag een tweede verdachte aangehouden voor het schietincident aan de Korreweg in Groningen. Het gaat om een 20-jarige inwoner van Groningen. Hij is vrijdagmiddag voorgeleid aan de Rechter-Commissaris en blijft de komende 14 dagen vast zitten. Naar de derde verdachte wordt nog gezocht. Zijn identiteit is bij het rechercheteam bekend.

   

   

  Locatie

  Kaartbediening
  Zoombediening