Ga naar content
Mijn buurt: 
Oldenzaal +25.0km
  Verander locatie

  Vermissing en dood van Jihad Jafo

  Heeft u een tip over deze zaak?

  Laat het ons weten via het tipformulier.

  Er is een tweede verdachte aangehouden in het onderzoek naar de dood van Jihad Jafo. Op 1 februari werd op grond van de onderzoeksresultaten een 57-jarige man uit het Duitse Gronau aangehouden. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van Jihad Jafo. Op 23 januari j.l. werd een 46-jarige man uit de gemeente Twenterand aangehouden. Hij zit nog steeds vast.

  De Hoofdofficier van Justitie heeft begin dit jaar een beloning uitgeloofd van 20.000 euro voor de gouden tip die leidt tot de oplossing in de zaak van Jihad Jafo. Jihad Jafo werd sinds 6 december 2021 vanuit Enschede vermist. Zondagmiddag 22 mei 2022 werd in het kanaal Almelo – De Haandrik het lichaam van de vermiste Jihad gevonden. Hij was met geweld om het leven gebracht.

  Op 6 december 2021 rond 19.30 uur werd hij door een vriend opgehaald. Kort daarna zou de toen 32-jarige Jihad bij de rotonde aan de Euregio en Sleutelweg zijn uitgestapt omdat hij iemand zag die hij wilde spreken.

  Sindsdien heeft niemand meer iets van vernomen. Het laatste teken van leven komt van diezelfde avond 6 december uit Den Ham. Uit onderzoek van telefoongegevens is duidelijk geworden dat zijn telefoon die avond in het Overijsselse dorp was.

  Het lijkt erop dat hij bezig was met het organiseren van een drugstransport. Er is een kans dat hij hierbij in de problemen is gekomen die hem uiteindelijk fataal zijn geworden.

  Jihad Jafo is met geweld om het leven gebracht. Zijn lichaam is vervolgens verpakt in onder meer een deken en vuilniszakken. Het is bijna niet te doen om zo’n lichaam in je eentje te verplaatsen. Daarom denken we dat er ten minste twee personen bij Jafo’s dood betrokken zijn.

  Heeft u meer informatie? Informatie doorgeven kan door te bellen naar 0800-6070. Vertrouwelijk praten kan met Team Criminele Inlichtingen (TCI) via 088 - 661 77 34. Als enige afdeling van de politie mag deze afdeling de gegevens van de bron voor uw veiligheid afschermen. Uw gegevens worden alleen bekend bij het TCI en niet verder intern of in het dossier gedeeld. Bij het tabblad ‘voortgang’ vindt u meer manieren om uw informatie door te geven.

  -----

  Hollanda Başsavcısı, Jihad Jafo'nun davasında, çözüme götüren altın ipucu için 20.000 Euro ödül verecektir.
  Jihad Jafo 6 Aralık 2021'den itibaren Enschede'den kayıptır. 22 Mayıs 2022 Pazar günü öğleden sonra kayıp olan Jihad'ın cesedi Almelo-
  De Haandrik'te bulundu. Ona şiddet kullanarak öldürülmüştür.

  6 Aralık 2021 tarihinde, saat 19.30 civarında, bir arkadaşı tarafından alinmisti. Daha sonra, o zamanlar 32 yaşında olan Jihad, Euregio ve Sleutelweg deki döner kaşaginda, konuşmak istediği birini görmüş diye, inmiş.

  O zamandan itibaren kimse ondan bir haber alamadı. Son yaşam belirtisi olarak aynı akşam, 6 Aralık’ta, Den Ham’da olduğu geldi. Telefon kayıtlarının incelenmesi sonucu, telefonunun o akşam Overijssel’in köyünde olduğu belirlenmiştir.

  Görünüşe göre bir uyuşturucu naklini organize etmekle meşguldu. Bunun sonucunda, ölümcül olabilecek kadar, onu bir probleme sokmuş olma ihtimali vardır.

  Jihad Jafo’ya şiddet kullanılarak öldürülmüştür. Daha sonra, cesedi baska şeylerin yanı sıra, bir battaniyeye ve çöp torbalarına sarılmıştır. Böyle bir bedeni tek başınıza bir yerden bire yere taşımanız neredeyse imkansızdır. Bu nedenle Jafo'nun ölümünde en az iki kişinin bulunduğunu düşünüyoruz.

  Daha fazla bilgiye sahipmisiniz? Bilgi aktarmak icin 800-6070 numaralı telefonu aranabilir. Team Criminele Inlichtingen(TCI) ile 088 - 661 77 34 numaralı telefondan gizli konuşulabilir. Bu departman, tek polis departmanı olarak, kaynağın güvenliliği için verileri korumasına izin verilmiştir. Bilgileriniz yalnızca TCI tarafından bilinir, dosyaya veya diğer birimlerle paylaşılmaz. 'İlerleme' sekmesi altında, bilgilerinizi iletmek için daha fazla yol bulacaksınız

  -----

   

  Brandslangstatief

  Dit statief, normaal bedoeld om een brandslang aan op te hangen, weegt 17 kilo en is gebruikt om het lichaam van Jihad mee te verzwaren. Waar komt dit statief vandaan en wie gebruikte het tot december 2021?

  Deken

  Zijn lichaam lag verpakt in een blauwe deken van circa 90 centimeter bij 2 meter. Op het etiket staat dat de deken is gefabriceerd in de Duitse plaats Steinfurt.

  Sierkoord

  Ook dit sierkoord van 10 meter lang is gebruikt om zijn lichaam mee te verpakken. Wie herkent het?

  Doorzoekingen

  Op donderdag 6 oktober 2022 doorzocht de politie een supermarkt in Hoogeveen op sporen die met de dood van Jafo te maken kunnen hebben. Ook werden doorzoekingen gedaan in woningen in Den Ham en Hoogeveen.

  Dader(s) en motief

  Mogelijk was Jihad Jafo destijds bezig met het organiseren van een drugstransport en heeft hij hierdoor problemen gekregen. Maar er kan ook een andere reden voor zijn dood zijn. De politie wil graag informatie over het motief voor zijn dood en uiteraard ook over de dader(s).

  Hier is een YouTube-video ingesloten. Deze kan niet getoond worden omdat u geen cookies accepteert. U kunt de video ook bekijken op http://www.youtube.com/watch?v=5zIidpqjdo0

  Locatie

  Kaartbediening
  Zoombediening