Ga naar content
Mijn buurt: 
Gelderland +25.0km
    Verander locatie

    Rishi Rampadarath

    Heeft u een tip over deze zaak?

    Laat het ons weten via het tipformulier.

    Zowel in april als september van dit jaar besteedde Opsporing Verzocht aandacht aan het onderzoek naar de dood van 37-jarige Rishi Rampadarath die op 20 april in Houten werd doodgeschoten. Tot op heden hebben ruim 30 personen met de politie contact gezocht en is de identiteit van verschillende gezochte personen inmiddels bekend. De schutter is echter nog niet aangehouden. Wie weet meer over de dood van Rishi?

    Woensdagavond 19 april 2023 slaapt Rishi bij zijn ouders aan de Stelhout in Houten. De volgende dag moet hij weer vroeg naar zijn werk. Rond 05:20 uur verlaat hij zijn ouderlijke woning. Als hij naar zijn auto toe loopt, wordt hij opgewacht door minimaal één persoon. Ze gaan kort met elkaar in gesprek, waarna Rishi meerdere malen wordt beschoten. Rishi wordt fataal geraakt en overlijdt op straat. Zijn moeder en vriendin rennen naar buiten en zien hem sterven. Het nog altijd onbekend wie heeft geschoten en waarom dit gericht was op Rishi. Rechercheurs van het Team Grootschalige Opsporing onderzoeken dit.

    Beloning voor de gouden tip 
    De beloning voor de gouden tip die leidt tot de oplossing van deze zaak is inmiddels verhoogd naar 30.000 euro.

    Onbekende man
    Na de uitzendingen van Opsporing Verzocht kwamen er meer dan 30 tips binnen. De recherche is hiermee aan de slag gegaan. Ook is de identiteit van verschillende gezochten personen inmiddels bekend. De politie is nog wel op zoek naar de onbekende man, die op de bewuste 20 april vroege ochtend in de buurt was. Het gaat om de man waarvan een compositietekening is gemaakt. Hij zou een heel belangrijke getuige kunnen zijn. De politie hoopt dat deze persoon zich meldt of dat iemand vertelt wie hij kan zijn.

    De man wordt tussen 20 en 30 jaar oud geschat, heeft een donkere huidskleur, een stevig postuur en had die 20e april geen gezichtsbeharing. Hij is ongeveer 1.90 meter lang en had een zwart jack met capuchon aan en een zwarte trainingsbroek.

    Ook kwam uit onderzoek van camerabeelden een andere mogelijke getuige naar voren die die vroege donderdagochtend in de omgeving was geweest. Het gaat om de brommerrijder in de onderstaande video. 

    Motief nog onduidelijk
    Het schieten op Rishi Rampadarath lijkt heel doelbewust en voorbereid. Het heeft er alle schijn van dat Rishi bij een of meerdere conflicten betrokken was. De recherche wil hier graag meer over weten. 

    Weet u meer? Geeft dit dan door via de opsporingstiplijn 0800-6070. Spreekt u liever vertrouwelijk met de politie, dan zit het Team Nationale Inlichtingen voor u klaar. Uw gegevens zijn dan alleen bekend bij het TCI en niet verder intern of in het dossier gedeeld. TNI is bereikbaar op 088 - 661 77 34. Anoniem melden? Doe dat via 0800-7000 of via deze link.

    Hier is een YouTube-video ingesloten. Deze kan niet getoond worden omdat u geen cookies accepteert. U kunt de video ook bekijken op http://www.youtube.com/watch?v=7qcvC_kP8FM

    Locatie

    Kaartbediening
    Zoombediening