Direct naar de inhoud
Mijn buurt: 
Amsterdam +5.0km
  Verander locatie

  Ouder echtpaar slachtoffer van babbeltruc; herkent u deze spullen?

  Op maandag 9 oktober jongstleden is een ouder echtpaar uit Amsterdam-Centrum in hun huis bestolen nadat nep-politieagenten telefonisch hun vertrouwen weten te winnen.

  Heeft u een tip over deze zaak?

  Laat het ons weten via het tipformulier.

  Omschrijving

  Omstreeks 20:00 uur wordt het bejaarde slachtoffer gebeld door iemand die zich voordoet als politieambtenaar. Tijdens het telefoongesprek, dat ruim vijf uur duurt, krijgt het slachtoffer onder andere te horen dat er een aanslag in zijn buurt gepleegd gaat worden en dat de politie kan helpen om kostbaarheden veilig te stellen. De zogenaamde politieman weet het vertrouwen te wekken van het slachtoffer en houdt het slachtoffer ruim vijf uur aan de praat. Tijdens het telefoongesprek meldt een man zich die de sieraden en andere waardevolle spullen komt ophalen. Het slachtoffer en zijn vrouw geven alle waardevolle goederen, waaronder antiek zilver en juwelen, aan hem mee.

  Waarschuwing
  De politie komt nooit spullen bij u ophalen aan de deur. Meldt iemand zich bij u aan de deur met deze smoes? Bel direct 112.

  Vragen

  Ken of herkent u de goederen die door middel van deze babbeltruc zijn gestolen? Laat het ons dan weten. Bel 0800 6070 (de opsporings-tiplijn) of 0900 8844 (o.v.v. 2023229686) of laat een tip achter in het tipformulier. 

   

  Video

  Hier is een YouTube-video ingesloten. Deze kan niet getoond worden omdat u geen cookies accepteert. U kunt de video ook bekijken op http://www.youtube.com/watch?v=Q8SBsJ1Rzv0

  Afbeeldingen

  Locatie

  Kaartbediening
  Zoombediening