Ga naar content
Mijn buurt: 
Zwolle, Berkum +5.0km
    Verander locatie

    Oplichting – Voorsterweg - Zwolle

    Op dinsdag 22 februari werd een 79-jarig man slachtoffer van oplichting. Een man gaf zich uit als een pakketbezorger en wist op deze manier de bankpas en pincode van het slachtoffer buit te maken.

    Heeft u een tip over deze zaak?

    Laat het ons weten via het tipformulier.

    Omschrijving

    Let op voor deze oplichtingspraktijken! 

    Over het algemeen krijgen de slachtoffers van dit soort oplichting eerst een telefoontje van een persoon die vertelt dat er een pakje voor hen klaar ligt op een postagentschap in de buurt. Daarbij wordt meteen verteld dat het pakje tegen een laag bedrag (bijvoorbeeld een euro) ook kan worden bezorgd. 
    Vervolgens verschijnt er iemand aan de deur met een pakje. Voor de ‘bezorgkosten’ kan vervolgens alleen met pin worden betaald en de bezorger haalt een pinautomaat tevoorschijn. Nadat het slachtoffer zijn of haar pincode heeft ingevuld, blijkt de transactie niet te werken. Hierop pakt de dader de pinpas uit handen van het slachtoffer en scant deze opnieuw. Nu lukt de transactie zogenaamd wel.
    Ondertussen heeft de oplichter de pinpas echter snel verwisseld. Op dat moment is hij dus in het bezit van zowel de pinpas als ook de pincode die het slachtoffer daarvoor heeft ingevuld.

    Wie weet wie deze pinner is? 

    Neem dan contact op met de Opsporingstiplijn 0800-6070. Anoniem bellen kan ook via 0800-7000. Je kunt ook een tipformulier invullen.

    Video

    Hier is een YouTube-video ingesloten. Deze kan niet getoond worden omdat u geen cookies accepteert. U kunt de video ook bekijken op http://www.youtube.com/watch?v=XejviPnqonI

    Locatie

    Kaartbediening
    Zoombediening