Ga naar content
Mijn buurt: 
Utrecht +10.0km
  Verander locatie

  Schietincident - Stelhout - Houten

  In Houten werd op donderdagochtend 20 april rond 05.20 uur de 37-jarige Rishi Rampadarath midden op straat neergeschoten. Hij overleefde dit niet. De recherche zoekt nog altijd de dader. En komt graag in contact met twee mogelijk belangrijke getuigen. Het OM heeft een beloning uitgeloofd van 25.000 euro voor de gouden tip. Weet jij meer of ben/herken jij een van de getuigen?

  Heeft u een tip over deze zaak?

  Laat het ons weten via het tipformulier.

  Omschrijving

  Woensdagavond 19 april 2023 slaapt Rishi bij zijn moeder aan de Stelhout in Houten. De volgende dag moet hij weer vroeg naar zijn werk. Rond 05:20 uur verlaat hij zijn ouderlijke woning. Als hij naar zijn auto toe loopt, wordt hij opgewacht door minimaal één persoon. Ze gaan kort met elkaar in gesprek, waarna Rishi meerdere malen wordt beschoten. Rishi wordt fataal geraakt en overlijdt op straat. Zijn moeder en vriendin rennen naar buiten en zien hem sterven. Het nog altijd onbekend wie heeft geschoten en waarom dit gericht was op Rishi. Rechercheurs van het Team Grootschalige Opsporing onderzoek dit.

  Compositietekening
  Er is een compositietekening gemaakt van een nog onbekende man die die vroege ochtend in de buurt is gezien. Hij zou een heel belangrijke getuige kunnen zijn. De politie hoopt dat deze persoon zich meldt of dat iemand vertelt wie hij kan zijn.

  De man wordt tussen 20 en 30 jaar oud geschat, heeft een donkere huidskleur, een stevig postuur en had die 20e april geen gezichtsbeharing. Hij is ongeveer 1.90 meter lang en had een zwart jack met capuchon aan en een zwarte trainingsbroek.

  Mogelijke getuigen op beeld
  Ook kwam uit onderzoek van camerabeelden een aantal mogelijke getuigen naar voren die die vroege donderdagochtend in de omgeving zijn geweest. Het gaat om een brommerrijder in de onderstaande video. 

  De identiteit van de twee voetgangers en de twee automobilisten zijn inmiddels bekend.

  Motief nog onduidelijk
  Het schieten op Rishi Rampadarath lijkt heel doelbewust en voorbereid. Het heeft er alle schijn van dat Rishi bij een of meerdere conflicten betrokken was. De recherche wil hier graag meer over weten. 
  Heeft u een vermoeden over wie Rishi iets zou willen aandoen en waarom, neem alstublieft contact op; dat kan als u dat liever heeft ook anoniem of in een vertrouwelijk gesprek met iemand van het Team Nationale Inlichtingen (TNI) via 088 - 661 77 34.

  Vragen

  Heeft u een vermoeden over wie Rishi iets zou willen aandoen en waarom?

  Herkent u de man op de compositietekening en/of weet u meer over een van de overige getuigen, of herkent u zichzelf? Meld het alstublieft zo snel mogelijk.

   

  Video

  Hier is een YouTube-video ingesloten. Deze kan niet getoond worden omdat u geen cookies accepteert. U kunt de video ook bekijken op http://www.youtube.com/watch?v=7qcvC_kP8FM

  Locatie

  Kaartbediening
  Zoombediening