Ga naar content
Mijn buurt: 
nieuwegein +5.0km
    Verander locatie

    2e explosie – Postwagendrift - Nieuwegein

    Update: Bij een woning aan de Postwagendrift in Nieuwegein ging op 12 augustus rond 04.30 uur voor de tweede keer een explosief af. Een DNA-spoor is aangetroffen van een mogelijke verdachte.

    Heeft u een tip over deze zaak?

    Laat het ons weten via het tipformulier.

    Update

    DNA-spoor aangetroffen op explosief woning Postwagendrift in Nieuwegein
    Vrijdag 4 augustus gaat er rond 03:30u voor de eerste keer een explosief af. Een woning aan de Postwagendrift in Nieuwegein raakt beschadigd. De verdachte ging zonder handschoen te werk en het team Forensische Opsporing onderzoekt een mogelijk DNA-spoor op het explosief.

    Woning verzegeld
    Het is iets na 03:30u op vrijdag 4 augustus, als de bewoners aan de Postwagendrift een harde knal horen. Hun woning is beschadigd geraakt door de explosie. Een verdachte die op beeld iets tegen de voordeur aanplakt, een ontstekingssnoer uitrolt en vervolgens op afstand het explosief laat afgaan, gaat er daarna mogelijk op een (motor)scooter vandoor. De bewoners met twee kinderen zijn geschrokken en alarmeren de politie. De burgemeester heeft besloten om de woning voor enkele weken te verzegelen. Dit betekent dat de woning momenteel niet bewoond wordt.

    Forensische Opsporing onderzoekt DNA-spoor
    Het bleef niet bij een eerste keer. Zaterdag 12 augustus is het opnieuw raak, maar een uur later. Rond 04:30u gaat er weer een explosief af. Het vermoeden is dat het hier om dezelfde verdachte gaat als de dader op 4 augustus. Nog een explosief, een ontstekingssnoer en een scooter als mogelijk vluchtvoertuig. De verdachte is te werk gegaan zonder handschoen, waardoor er vermoedelijk een DNA-spoor is achtergebleven. De Forensische Opsporing (FO) van de politie onderzoekt op dit moment of er een DNA-hit uit kan komen en of er een persoon aan gekoppeld kan worden.

    Mogelijke vluchtroute deels in kaart
    De recherche heeft inmiddels een mogelijke vluchtroute kunnen achterhalen. De verdachte zou dus vermoedelijk bij beiden keren gebruik hebben gemaakt van een (motor)scooter en richting Utrecht zijn gevlucht.

    Omschrijving

    Voor de 2e keer in korte tijd ging er een explosief af bij een woning aan de Postwagendrift.  In de nacht van donderdag 3 op vrijdag 4 augustus vond de eerste explosie om 03.30 uur plaats. In de nacht van vrijdag 11 op zaterdag 12 augustus volgde bij hetzelfde huis rond 04.30 uur een tweede explosie.  Niemand raakte gewond. Veel omwonenden hoorde een flinke knal en belden 112. Het Team Explosieven Verkenning deed onderzoek. Al snel bleek dat het veilig was om sporenonderzoek te starten door medewerkers van de forensische opsporing. Ook volgde een buurtonderzoek in de omgeving.

    Scooter
    Getuigen meldden dat zij direct na de ontploffing een scooter of brommer hebben horen en zien wegrijden met daarop 1 of 2 personen. Wij onderzoeken of deze iets met de explosie te maken heeft. Bij de eerste explosie was sprake van een scooter of motor die was weggereden. Wij zijn op zoek naar camerabeelden of mensen die ons meer kunnen vertellen over deze scooter. Misschien zijn er in de omgeving wel mensen met een camera waarop een snel wegrijdend voertuig te zien is rond het tijdstip van de explosie.

    Vragen

    U kunt meehelpen. Heeft u informatie of vermoedens wie er misschien achter deze explosies zit? Meld dan uw informatie helemaal anoniem. Dit kan online via meldmisdaadanoniem.nl. Ook is het mogelijk om het anoniem telefonisch door te geven via 0800 – 7000 of bel ons via 0900 – 8844. Je tip doorgeven via onderstaand tipformulier is ook mogelijk.

    Video

    Hier is een YouTube-video ingesloten. Deze kan niet getoond worden omdat u geen cookies accepteert. U kunt de video ook bekijken op http://www.youtube.com/watch?v=r8ACH1jWEd4

    Locatie

    Kaartbediening
    Zoombediening