Ga naar content
Mijn buurt: 
  Verander locatie

  Politie zoekt getuigen van dodelijk steekincident in Enschede

  Aan de Van Lochemstraat in Enschede vond vrijdagavond 22 december een steekpartij plaats, waarbij de 15-jarige Ahmed Krd Hsan (foto) stierf. Een andere jongen raakte zwaargewond. We zoeken getuigen. Heb jij iets gezien? Laat het ons weten!

  Heeft u een tip over deze zaak?

  Laat het ons weten via het tipformulier.

  Omschrijving

  De steekpartij gebeurde rond 23.00 uur vlakbij de ingang van parkeergarage Irene. Daaraan ging vermoedelijk een ruzie vooraf. De twee minderjarige jongens, van Syrische afkomst, raakten zwaargewond. De 15-jarige Ahmed overleed ter plekke, ondanks reanimatie. De andere jongen werd overgebracht naar het ziekenhuis.

  We zijn direct een onderzoek gestart en hielden meerdere verdachten uit Enschede aan. Het gaat om zeven personen. Zij worden verdacht van betrokkenheid bij het steekincident. Twee van hen zijn ondertussen weer in vrijheid gesteld.

  Vragen

  • Op camerabeelden is te zien dat er ten tijde van het incident meerdere mensen aanwezig waren. Die mensen moeten iets gezien of gehoord hebben. Heb jij iets gehoord of gezien en daarover nog niet met ons gesproken?
  • Heb jij (bewakings)camerabeelden van de omgeving van de parkeergarage van 22 december rond 23.00 uur?
  • We horen geluiden dat er video's in omloop zijn die met dit incident te maken hebben. Heb jij zo’n video bijvoorbeeld op je telefoon staan?

  Neem dan contact met ons op. Dat mag ook via Meld Misdaad Anoniem. We kunnen ons voorstellen dat het best spannend kan zijn om informatie door te geven omdat het hierbij gaat om een heftig incident, maar we willen je echt met klem vragen om jezelf te melden bij ons als je meer informatie hebt. Jouw informatie kan voor ons namelijk heel waardevol zijn!

  Contact

  Geef je tip door via het onderstaande tipformulier of bel de gratis tiplijn op 0800-6070. Liever anoniem je informatie doorgeven? Bel dan Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000 of via meldmisdaadanoniem.nl. Meld Misdaad Anoniem is een onafhankelijk meldpunt en dus niet van de politie. Je hoeft geen gegevens achter te laten en jouw informatie wordt alleen doorgegeven als het op geen enkele manier naar jou te herleiden valt.

  Video

  Hier is een YouTube-video ingesloten. Deze kan niet getoond worden omdat u geen cookies accepteert. U kunt de video ook bekijken op http://www.youtube.com/watch?v=yjMD_TUva4E

  Hier is een YouTube-video ingesloten. Deze kan niet getoond worden omdat u geen cookies accepteert. U kunt de video ook bekijken op http://www.youtube.com/watch?v=TC0YPDmI60o

  Locatie

  Kaartbediening
  Zoombediening