Ga naar content
Mijn buurt: 
Waarder +5.0km
    Verander locatie

    Bankhelpdeskfraude – Meulmansweg, Kalverstraat – Woerden, Harmelen

    In Woerden werd op maandag 24 april een 79-jarige man opgelicht voor ruim €2800. De man zijn vertrouwen werd gewonnen, waarna er misbruik van hem werd gemaakt. Wie is deze gewetenloze man die pint met de gestolen pinpas?

    Heeft u een tip over deze zaak?

    Laat het ons weten via het tipformulier.

    Omschrijving

    Op die maandagmiddag wordt een 79-jarige man gebeld op zijn huistelefoon. Hem wordt verteld dat er een bedrag van €700 zou worden afgeschreven naar een buitenlandse bankrekening. Begrijpelijk schrikt het nog nietsvermoedende slachtoffer hiervan, maar hij heeft ook direct argwaan of hij wel echt met een bankhelpdesk-medewerker te maken heeft.

    Zoals de overheidsinstanties altijd aangeven om het te checken bij wantrouwen, deed de man dit. Meerdere keren vroeg hij controlevragen en gaf hij aan dat hij het niet vertrouwde. Toch kon de man niet ophangen, omdat de angst die hem werd aangepraat overheerste. Nadat er op de man ruim één uur was ingepraat, stemde de man toch in dat zijn spullen (bankpas en mobiele telefoon) werden opgehaald. Die waren namelijk nodig om zijn gegevens te kunnen nakijken.

    Nog geen kwartier later stond er een koerier voor de deur. Het slachtoffer wist dat het een “goede” koerier was, omdat de koerier het slachtoffer een code vertelde die alleen hij kende.

    Signalement koerier
    Het slachtoffer kon een goed signalement geven van de koerier:

    • Man;
    • Rond de 30 jaar oud;
    • Ongeveer 1.75 meter lang;
    • Lichte huidskleur;
    • Blond krullend kort haar;
    • Droeg een lichtkleurige colbert;
    • Zag er goed verzorgd uit en sprak goed en correct Nederlands (ABN).

    Helaas bleek het hier niet te gaan om zorgzame bankmedewerkers. Het waren oplichters en ze maakte er goed gebruik van. Met de gestolen pinpas werden twee nieuwe telefoons gekocht bij een winkel in Woerden, met een totale waarde van €2340. Alsof dit nog niet genoeg was, werd ook nog een bedrag opgenomen van €500 bij een geldautomaat in Harmelen.

    Signalement pinner:

    • Jongeman;
    • Donkere huidskleur;
    • Krullen zwart haar;
    • Droeg toen een gewatteerde donker gekleurde jas met opschrift (onleesbaar) op de voorzijde, een lichte broek en donkere sportschoenen met witte tussenzool.

    Vragen

    Wie herkent de man op de foto?

    Video

    Hier is een YouTube-video ingesloten. Deze kan niet getoond worden omdat u geen cookies accepteert. U kunt de video ook bekijken op http://www.youtube.com/watch?v=Eo_K5oR-ylk

    Afbeeldingen

    Locatie

    Kaartbediening
    Zoombediening

    Deel het artikel op social media

    Deel artikel via: