Ga naar content
Mijn buurt: 
gooise meren +5.0km
    Verander locatie

    Brandstichting explosie – Freyjaplantsoen – Almere

    In Almere was in de nacht van vrijdag 15 op zaterdag 16 december een explosie bij een woning aan het Freyjaplantsoen. We onderzoeken deze zaak en zijn op zoek naar getuigen. Heb jij iets gezien of camerabeelden? Laat het ons weten en bel direct.

    Heeft u een tip over deze zaak?

    Laat het ons weten via het tipformulier.

    Omschrijving

    Zaterdagochtend om 00:43 uur kreeg de politie meerdere meldingen van een brand in de woning aan het Freyjaplantsoen. Daarbij werd ook melding gemaakt van een explosie. Er werden direct meerdere hulpdiensten ingezet. Ter plaatse bleek dat vermoedelijk sprake is geweest van opzet waarbij de brand waarschijnlijk is ontstaan door een explosief. De EOD is ter plaatse geweest en heeft een onderzoek ingesteld. De bewoners moesten hun huis verlaten en werden tijdelijk ergens anders ondergebracht. Vanwege het incident werden diverse omliggende woningen ontruimd. De bewoners konden aan het einde van de nacht gelukkig weer naar huis.

    De politie is een onderzoek gestart en is daarbij op zoek naar getuigen. Heeft u vannacht in of nabij het Freyjaplantsoen iets verdachts gezien dat wellicht in combinatie met het incident in verband kan worden gebracht? Beschikt u over beelden van een deurbelcamera waarop mogelijk direct betrokkene(n) van het incident te zien zijn? Laat het ons weten en bel 0900-8844. Bellen met Meld Misdaad Anoniem kan ook via 0800-7000. U kunt uw informatie ook via onderstaand tipformulier met ons delen.

     

    Locatie

    Kaartbediening
    Zoombediening