Direct naar de inhoud
Mijn buurt: 
zeist +5.0km
  Verander locatie

  Gewelddadige beroving – Biltsestraatweg – Utrecht

  De politie onderzoekt een gewelddadige straatroof waarbij een 55-jarige fietser werd mishandeld, beroofd van zijn bakfiets en enkele persoonlijke eigendommen en in het water werd geduwd. Wie weet meer over deze gewelddadige beroving? Laat het ons weten.

  Heeft u een tip over deze zaak?

  Laat het ons weten via het tipformulier.

  Omschrijving

  Het slachtoffer fietste zaterdagochtend rond 01.00 uur vanuit Utrecht in de richting van Zeist. Toen de man over de Biltsestraatweg fietste, werd hij ter hoogte van Fort de Bilt (Utrecht) ingehaald door twee scooterrijders elk met twee jonge opzittenden. Zij belaagden vervolgens met nog twee andere mannen het slachtoffer en beroofden hem van zijn persoonlijke eigendommen. Bij het incident werd de man in het water geduwd. Hij viel daarbij met een van zijn belagers in het nabijgelegen water. De verdachten hielpen vervolgens om hun kompaan uit het water te halen, maar lieten daarbij het slachtoffer alleen achter in het koude water. Na de beroving gingen zij op hun scooters er vandoor en reden weg in de richting van de Bilt. De hevig ontdane man wist na ongeveer een half uur met moeite uit het water te komen en is daarna lopend naar huis gegaan, waarna bij thuiskomst de politie werd gewaarschuwd.

  De politie is een onderzoek gestart en zoekt daarbij de hulp in van getuigen. Het slachtoffer omschrijft zijn belagers als jonge mannen (leeftijd 20-40 jaar oud) die vrij lang waren. Zij droegen allen donkere kleding een integraal helm met vizier dat zij hadden gesloten. Van de scooters zijn geen kenmerken beschikbaar. De bakfiets van de man werd later door een voorbijganger aangetroffen in het bos nabij de Vossengatsedijk. Heeft u de jongeren na het incident zien rijden of lopen en wellicht daarbij van een van hen gezien dat zijn kleding nat was? Ben u ouder en kwam u zoon vannacht kletsnat thuis? Bel ons en laat dat ons weten.

  Heeft u informatie over de gewelddadige beroving? Kent u wellicht de groep mannen en hun scooters? Laat het ons weten en bel met de politie via 0900-8844 of M 0800-7000. Via onderstaand tipformulier kunt u ook informatie over het incident kwijt.

  Locatie

  Kaartbediening
  Zoombediening