Direct naar de inhoud
Mijn buurt: 
Spaubeek +5.0km
  Verander locatie

  Schietincident - Markt - Geleen

  Op de Markt in Geleen vond op zaterdag 23 december rond 17.15 uur een dodelijk schietincident plaats. We zoeken getuigen. In het bijzonder de persoon die kort voor het schietincident op de hoek van de Markt bij het gemeentehuis bij een lantaarnpaal stond. En we zoeken de donkerkleurige auto die gebruikt is om te vluchten. Ben of ken jij die persoon? Of heb je informatie of camerabeelden? Deel dit met ons!

  Heeft u een tip over deze zaak?

  Laat het ons weten via het tipformulier.

  Omschrijving

  Op zaterdag 23 december 2023 kwamen rond 17.20 uur de eerste meldingen over een schietpartij bij de hulpdiensten binnen. Mogelijk vond het incident al iets eerder plaats. Ter plekke bleek dat een man was neergeschoten. Hij werd gereanimeerd en vervolgens overgebracht naar het ziekenhuis. Daar is hij later aan zijn verwondingen overleden.

  Onderzoek

  Door de politie is direct tactisch, forensisch en digitaal onderzoek opgestart en zijn camerabeelden veiliggesteld. Op dit moment is nog niet bekend wat de aanleiding of toedracht voor het incident is geweest. Verder is het nog onduidelijk of er sprake is van één of meerdere verdachten.

  Vluchtroute

  In de omgeving is gezocht naar de verdachte(n). Bij de vlucht zou een donkerkleurige auto gebruikt zijn. Mogelijk dat deze auto is weggereden in de richting van de Rijksweg Centrum/Zuid en vervolgens richting Glanerbrook. Ook is het mogelijk dat de vluchtroute via de Rijksweg Centrum/Zuid richting de autosnelweg A76 is geweest.

  Specifieke getuige

  Om meer duidelijkheid te krijgen is de politie dringend op zoek naar getuigen. Meer in het bijzonder wil het rechercheteam graag in contact komen met de persoon die kort voor het schietincident op de hoek van de Markt bij het gemeentehuis bij een lantaarnpaal stond.  Mogelijk dat deze persoon de auto die door de verdachte(n) gebruikt is, opgemerkt heeft.

  Camerabeelden en informatie

  Maar ook andere mensen die iets bijzonders gezien hebben tussen 17.00 en 17.30 uur op of in de omgeving van de Markt in Geleen, een auto hebben zien wegrijden of andere informatie hebben, kunnen zich melden. Dit geldt ook voor de mogelijke vluchtroute richting Rijksweg / Glanerbrook of Rijksweg / A76. Dit kan via 0800-6070 of anoniem via 0800-7000. Een vertrouwelijk gesprek met de TCI is ook altijd mogelijk. Daarnaast zou de politie graag de beschikking willen krijgen over eventuele foto’s, filmpjes of dashcambeelden die mensen gemaakt hebben. Deze kunnen hier geuploaded worden.

  Locatie

  Kaartbediening
  Zoombediening