Ga naar content
Mijn buurt: 
Utrecht +10.0km
    Verander locatie

    Beroving met geweld - Meindert Hobbemastraat - Maarssen

    Zondag 30 juli ontving de politie rond 23:00 uur een melding van beroving met geweld. Een ouder echtpaar van 72 en 74 jaar blijkt te zijn beroofd in hun woning aan de Meindert Hobbemastraat. De politie zoekt nog steeds naar getuigen.

    Heeft u een tip over deze zaak?

    Laat het ons weten via het tipformulier.

    Omschrijving

    Het echtpaar ligt in bed als er aangebeld wordt. De man des huizes loopt naar de voordeur en maakt die open. Direct stapt er een persoon de woning binnen en slaat het slachtoffer meerdere malen keihard met een ijzeren pijp. De verdachte schreeuwt dat hij geld en horloges wil hebben. De man zegt dat hij dat niet heeft.

    Zwaargewond achtergelaten en buit meegenomen
    De 74-jarige man heeft ernstige verwondingen opgelopen. Het slachtoffer heeft dan ook naast lichamelijke verwondingen ook mentale schade opgelopen. Inmiddels is de man ook geopereerd en heerst er nog steeds grote angst bij het echtpaar om de deur ‘s avonds open te maken. De dader wist te ontkomen met gouden ringen en een imitatie Rolex. Opvallend aan dit horloge is dat er een klein stukje glas ontbreekt bij de datumaanduiding. Wellicht is dit horloge in omloop en is het u opgevallen.

    Mogelijk doorverkoop
    De buit kan misschien aan u zijn aangeboden voor bijvoorbeeld een zeer goedkope prijs. Daarom delen wij kenmerken van de gestolen sieraden. Mocht u iets zijn opgevallen, meld het!

    - Gouden slangenring met 3 kleine stenen van rood, wit en blauw van kleur;
    - Gouden ring met een oog met een zwart/witte steen;
    - Gouden pinkring met een vierkant plaatje met daarin een wit/glasachtige steen;
    - Goudkleurige ring van staal met witte steentjes erin. Rondom geheel bedekt met witte steentjes;
    - Imitatie zegelring;
    - Imitatie Rolex voorzien van goudkleurige band, kast en wijzerplaat. Er ontbrak een stukje glas in de glasplaat bij de datumaanduiding.

    Vluchtroute en signalement
    De dader zou vermoedelijk gevlucht zijn via de Dr. Plesmanlaan. Op de avond van 30 juli droeg de man een donkerkleurige hoodie/capuchon en een donkere broek. Tevens droeg deze persoon een donkerkleurige doek of mondkapje voor zijn gezicht en droeg hij een opvallend grote zonnebril. Hij zou een tenger postuur hebben en ongeveer 1.80M lang zijn.

    Weet jij meer? Meld het!
    Het echtpaar is ontzettend geschrokken en er heerst grote angst. Wij komen graag te weten wie verantwoordelijk is voor dit zinloze geweld. Heeft u meer informatie of heeft u misschien vermoedens wie dit heeft gedaan? Neem contact met ons op via onderstaande link of bel met 0900-8844. U kan ook uw informatie anoniem doorgeven door hier te klikken of door te bellen met 0800 – 7000.

    Vragen

    Weet u meer over deze beroving? Neem contact met ons op.

    Is aan u misschien een van de sieraden aangeboden ter overname? Neem contact met ons op.

    Video

    Hier is een YouTube-video ingesloten. Deze kan niet getoond worden omdat u geen cookies accepteert. U kunt de video ook bekijken op http://www.youtube.com/watch?v=kEdjNkvdrNo

    Locatie

    Kaartbediening
    Zoombediening