Ga naar content
Mijn buurt: 
nieuwegein +5.0km
    Verander locatie

    Beroving - Nijpelsplantsoen - Nieuwegein

    Zaterdagavond 27 mei rond 20.00 uur wordt een 17-jarige jongen uit Nieuwegein op het Nijpelsplantsoen onder dreiging van een vuurwapen beroofd van zijn sieraden. Het onderzoek loopt nog steeds. Er zou ook een derde persoon op een scooter bij betrokken zijn. Heb jij meer informatie over deze beroving?

    Heeft u een tip over deze zaak?

    Laat het ons weten via het tipformulier.

    Update

    Deze zaak hebben we eerder gedeeld via de uitzending van Bureau Hengeveld op 28 juni. Nu delen we de zaak nog een keer via Opsporing Verzocht (19 sept) en Bureau Hengeveld (20 sept).

    Update onderzoek: De recherche is op zoek naar de bestuurder die op een grijze Vespa Sprint rijdt en mogelijk betrokken is bij deze beroving.

    De gestolen sieraden kunnen een aanknopingspunt zijn in dit onderzoek. Het gaat om een vierkante gouden ring met het playboy logo, een mattenklopper ring en een gouden koningsketting met platte schakel. Verder is ook zijn gouden horloge van het merk Maserati meegenomen.

    Omschrijving

    Die zaterdagavond had het slachtoffer afgesproken met een vriend bij de blauwe flat aan het Nypelsplantsoen.  Toen zij elkaar spraken, kwam er nog een jongen aanlopen. Deze voegde zich bij het tweetal. Deze jongen vroeg aan het slachtoffer om mee te lopen naar een grasveld wat zich aan de achterzijde van twee basisscholen bevond. Dit is het grasveld langs de Mendes da Costalaan en tegenover de blauwe flat. Eenmaal op het grasveld en uit het zicht van voorbijgangers, trekt de jongen een vuurwapen en laad deze voor de ogen van het slachtoffer door. Het slachtoffer wordt vervolgens onder schot gehouden en moet zijn sieraden en horloge afstaan.

    Maar het is dan nog niet afgelopen. De jongen met het vuurwapen zegt dat het slachtoffer, morgen, 1000 euro moet betalen. Hij moet hiervoor zijn nummer geven aan de jongen zodat hij later instructies kan ontvangen.  Hierna vertrekt de straatrover in onbekende richting.

    De geschrokken jongen wordt uiteindelijk opgehaald door zijn vader. Dezelfde avond ontvangt hij een bericht met daarin de instructies voor het betalen van een bedrag. Hier heeft het slachtoffer uiteindelijk niet aan meegewerkt.

    Signalement straatrover

    • Jongen
    • Rond 18 jaar oud
    • Ongeveer 1.85 m
    • Licht getint
    • Opvallende blauwe vlek onder zijn linkeroog, mogelijk een blauw oog
    • Under Amour trainingspak, donkerblauw
    • Donkerblauw petje

    Vragen

    Wie heeft er iets gehoord over de beroving en afpersing?

    Heeft iemand iets gezien over de beroving?

    Wie zit er achter deze beroving en afpersing?

    Video

    Hier is een YouTube-video ingesloten. Deze kan niet getoond worden omdat u geen cookies accepteert. U kunt de video ook bekijken op http://www.youtube.com/watch?v=-sZykt6gVLU

    Hier is een YouTube-video ingesloten. Deze kan niet getoond worden omdat u geen cookies accepteert. U kunt de video ook bekijken op http://www.youtube.com/watch?v=hlMpZZRHmDI

    Afbeeldingen

    Locatie

    Kaartbediening
    Zoombediening