Ga naar content
Mijn buurt: 
zwolle +5.0km
    Verander locatie

    Brandstichting – Eerste Weidjesstraat – Zwolle

    In de Eerste Weidjesstraat in Zwolle hebben zich meerdere incidenten voorgedaan bij dezelfde woning. We hebben beelden van de verdachten. Wie weet wie dit zijn?

    Heeft u een tip over deze zaak?

    Laat het ons weten via het tipformulier.

    Omschrijving

    Op donderdag 21 juli rond 23:30 uur liepen twee personen in de Eerste Weidjesstraat. Ze hadden stenen in hun hand en gooiden een aantal stenen door de ruit van de woning. Daarna renden ze weg in de richting van de Assendorperdijk.

    Bijna een week later, op woensdag 27 juli zag een getuige dat er een zwarte VW-polo voor het huis stopte. Daarin zitten drie jongens die naar de woning keken. Ze leken zich betrapt te voelen, waarop ze wegreden in de richting van de Assendorperdijk. We houden er rekening mee dat deze jongens mogelijk op voorverkenning waren.

    Het bleef een maand rustig, maar op donderdag 1 september rond 23:00 uur ’s avonds goot een persoon een brandbare vloeistof door de brievenbus en stak dit aan. Op camerabeelden is te zien dat er een behoorlijke grote steekvlam was ontstaan. De persoon liep waarschijnlijk brandwonden op door de vlammen.

    We nemen deze zaken hoog op.  De gebeurtenissen hebben een grote impact op de bewoners en daardoor voelen ze zich nu onveilig in hun eigen huis. Daarnaast tast dit ook het veiligheidsgevoel van omwonenden aan. Wij willen dan ook graag weten waarom deze incidenten zich daar afspelen en wie daarvoor verantwoordelijk zijn.

    Vragen

     

    • Wie heeft informatie over de twee stenengooiers?
    • Wie zat er in de zwarte VW-polo en waarom waren de mannen daar? Daarnaast horen we graag wie op 27 juli in het bezit was van deze zwarte Polo, of wie de auto destijds gebruikte
    • Wie is de man die de brand heeft gesticht bij de woning? Mogelijk is hij daarbij gewond geraakt. Wie kent een persoon die op 1 september 2022 brandwonden heeft opgelopen?

     

    Informatie doorgeven kan via de gratis tiplijn op 0800-6070 of via het onderstaande tipformulier. Liever anoniem je informatie doorgeven? Bel dan Meld Misdaad Anoniem op het nummer 0800-7000 of via meldmisdaadanoniem.nl. 

     

     

    Video

    Hier is een YouTube-video ingesloten. Deze kan niet getoond worden omdat u geen cookies accepteert. U kunt de video ook bekijken op http://www.youtube.com/watch?v=18F0EkWYlYo

    Locatie

    Kaartbediening
    Zoombediening