Ga naar content
Mijn buurt: 
Gemeente Voorst +2.0km
    Verander locatie

    Poging doodslag – A1 – Wilp

    Op 26 februari rond 20:45 uur is een bus met daarin FC Twente supporters bekogeld met stenen op de A1. We zijn op zoek naar meer informatie.

    Heeft u een tip over deze zaak?

    Laat het ons weten via het tipformulier.

    Omschrijving

    Op de A1 bij de viaduct van de Rijksstraatweg zag de buschauffeur vijf personen tegen de vangrail staan. De personen waren allemaal zwartgekleed en hadden hun capuchon over hun hoofd. Ze gooiden meerdere stenen naar de bus. Eén van de stenen die werd gegooid, ging zelfs door de ruit van de bus heen.

    Het incident kan mogelijk te maken hebben met ongeregeldheden van een week eerder tussen supporters van FC Twente en Go Ahead Eagles. Toen moest de wedstrijd tussen deze twee teams worden stilgelegd vanwege conflicten tussen de supporters.

    Gelukkig zijn alle inzittenden met de schrik vrijgekomen, maar dit had heel anders kunnen aflopen. Er is een ontzettend groot risico genomen door de daders. Dit gedrag bracht niet alleen de veiligheid van de inzittenden van de bus in gevaar, maar had ook onschuldige mensen op de weg in gevaar kunnen brengen.

    Vragen

    Weet jij wie betrokken zijn geweest bij het incident of heb je andere informatie die van belang kan zijn voor het onderzoek? Neem dan contact met ons op.

    Contact opnemen

    Informatie doorgeven kan via de gratis tiplijn op 0800-6070 of via het onderstaande tipformulier. Liever anoniem je informatie doorgeven? Bel dan Meld Misdaad Anoniem op het nummer 0800-7000 of via meldmisdaadanoniem.nl

     

    ^LB

    Video

    Hier is een YouTube-video ingesloten. Deze kan niet getoond worden omdat u geen cookies accepteert. U kunt de video ook bekijken op http://www.youtube.com/watch?v=luOtI9DWe7Q

    Locatie

    Kaartbediening
    Zoombediening