Ga naar content
Mijn buurt: 
assen +5.0km
  Verander locatie

  Mishandeling - Oostermoer - Assen

  Update 5 september 2023 - Twee jongens aangehouden
  De politie heeft vanmorgen nog twee verdachten aangehouden. Het gaat om een 13-jarige jongen en een 16-jarige jongen. 

  Update 13 juni 2023 - Twee jongens aangehouden

  Zaterdag 6 mei rond 01:30 uur in de ochtend fietsen een jongen van 14 en een jongen van 15 uit Assen vanuit het Bevrijdingsfestival aan de Baggelhuizerplas naar huis. Onderweg komen ze aan de Oostermoer een groep jongeren tegen die hen vanuit het niets aanvalt. Beide jongens worden geslagen en geschopt en raken hierbij gewond. De politie is een onderzoek gestart naar deze mishandeling en is op zoek naar de verdachten en getuigen.

  Aanhouding
  De politie heeft vanochtend twee jongens van 16 en 14 jaar uit Assen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij deze mishandeling.

  De afgelopen tijd hebben we beelden getoond van de mishandeling die in de nacht van 5 op 6 mei plaatsvond. Ook in het programma Opsporing Verzocht werd er aandacht aan besteed. De verdachten werden opgeroepen zichzelf te melden, geen van hen heeft dat gedaan.

  We kregen meer dan dertig tips binnen en mede daardoor hebben we nu twee aanhoudingen kunnen verrichten. De twee verdachten zitten vast en ze worden gehoord over hun mogelijke betrokkenheid bij het incident. We hebben voor nu voldoende informatie om verder te gaan met het onderzoek. We verwijderen daarom alle beelden van Politie.nl en onze sociale media. We roepen iedereen die de beelden heeft gedeeld, om die ook te verwijderen.