Ga naar content
Mijn buurt: 
nieuwegein +5.0km
    Verander locatie

    Brandstichting - Hondsrug - Utrecht

    Eind augustus komt een man een winkel binnen aan de Hondsrug in Utrecht en vraagt naar een pakketje. Terwijl de medewerkster dit haalt, steekt de man een mandje op de servicebalie in de brand. Hij verlaat kort daarna de winkel. Gelukkig ziet een klant de vlammen en weet op tijd het mandje te blussen. De verdachte staat goed op beeld. Wie herkent deze man?

    Heeft u een tip over deze zaak?

    Laat het ons weten via het tipformulier.

    Omschrijving

    Maandag 28 augustus rond 19.00 uur lopen twee mannen een winkel aan de Hondsrug in Utrecht binnen. Eén van deze mannen vraagt aan de medewerkster om een pakketje achter te halen. Vervolgens loopt ze weg en de man pakt een aansteker die op de toonbalie ligt voor de verkoop. Hij steekt vervolgens een plastic mandje in brand. De medewerkster komt terug en geeft het pakketje mee. De man vertrekt vervolgens samen met de andere man.

    De medewerkster had alleen niet gezien dat het mandje in de brand stond. Er kwamen steeds meer vlammen uit. Enige tijd later komt er een klant binnen die het wél ziet en het mandje van de toonbank gooit. Dan blijkt het hij al voor de helft afgebrand te zijn.  Gelukkig geep de klant op tijd in, want het had ook heel anders af kunnen lopen. Door de brand is er schade aan de servicebalie.

    Er is een onderzoek ingesteld naar deze man, maar helaas hebben wij niet zijn identiteit kunnen achterhalen. Ook niet via de naam op het pakket. De verdachte staat op beeld. Wij hopen dat iemand weer wie dit is.

    Vragen

    Wie herkent de man van de beelden?

    Video

    Hier is een YouTube-video ingesloten. Deze kan niet getoond worden omdat u geen cookies accepteert. U kunt de video ook bekijken op http://www.youtube.com/watch?v=yJO_ZXORK0s

    Locatie

    Kaartbediening
    Zoombediening