Ga naar content
Mijn buurt: 
3034 XG +5.0km
    Verander locatie

    Babbeltruc - Lieftinckplaats - Rotterdam Oost

    Op de Lieftinckplaats in Rotterdam sloeg een onbekende man op 8 maart zijn slag en stal een pinpas en sieraden van een hoogbejaarde vrouw. Wie herkent de man die met de buitgemaakte pinpas pint? Bel de politie!

    Heeft u een tip over deze zaak?

    Laat het ons weten via het tipformulier.

    Omschrijving

    Een zogenaamde bankmedewerker belde op 8 maart namens een bank naar 89-jarige vrouw in Rotterdam. De oplichter sprak goed Nederlands en het was toen rond 13.15 uur. Hij wilde het een en ander bespreken over de lopende rekening van mevrouw en haar iets aanbieden omdat de vrouw al lang klant was; een gratis verzekering met een kluisje voor waardevolle spullen. De vrouw moest vervolgens haar rekeningnummer geven, het pasnummer en het bedrag noemen dat op haar rekening stond. De man vertelde dat er iemand het pasje zou komen ophalen en ook de sieraden zou de vrouw aan de man kunnen afgeven. Zo gebeurde. De vrouw weet niet meer welke kant de man op ging. Ze heeft haar zoon gebeld en die belde de politie, maar helaas was het toen al te laat.

    Beelden
    Op de camerabeelden staat een man die met de pinpas van de vrouw geld van haar rekening haalt. Wie is hij? Of de pinner ook de lafaard was die bij de vrouw de waardevolle spullen en het pasje ophaalde, is niet zeker. Maar we hopen ook dat mensen de man aan de deur hebben gezien die middag, dat was rond 16.00 uur, en die informatie met ons kunnen delen. De sieraden van de vrouw zijn een medaillon, rond, met daarin foto's van kinderen, de trouwring van mijn man en een zilveren armband. Misschien dat ze aan iemand te koop zijn aangeboden. Laat ons dat weten alstublieft.

    Video

    Hier is een YouTube-video ingesloten. Deze kan niet getoond worden omdat u geen cookies accepteert. U kunt de video ook bekijken op http://www.youtube.com/watch?v=RYqh9aiSmJI

    Afbeeldingen

    Locatie

    Kaartbediening
    Zoombediening