Ga naar content
Mijn buurt: 
rotterdam +5.0km
    Verander locatie

    Explosies - Pretorialaan - Rotterdam Zuid

    Op de Pretorialaan in Rotterdam vonden vonden kort na elkaar twee explosies plaats bij café Dynasty. Op 23 september 2023 rond 02:05 uur vond de eerste ontploffing plaats en drie nachten later was het opnieuw raak. De dader(s) staan op beeld. Herkent u hem of hen? Laat het ons weten!

    Heeft u een tip over deze zaak?

    Laat het ons weten via het tipformulier.

    Omschrijving

    Op 23 september 2023 omstreeks 02:05 uur werd een vuurwerkbom voor het kozijn van het café geplaatst, aangestoken en tot ontploffing gebracht. Er ontstond met een een hoop schade tot gevolg. 

    Tweede explosie
    Op donderdag 26 september 2023 omstreeks 03:07 uur vond een tweede explosie plaats bij het café. Er waren enkele ruiten van het café kapot en in de gevel van het café een groot gat in de deur zat. Omliggende tegels bij het café waren losgekomen, de straat lag bezaaid met glasscherven, hout en stukken van een brievenbus waarschijnlijk afkomstig uit een deur. Ook bleek dat een direct naastgelegen portiekdeur ontzet was.

    Ontzet
    Een bovengelegen woning stond vol rook en de bewoonster kon haar woning niet uit doordat haar voordeur ontzet was, kennelijk alle als gevolg van de explosie. In het genoemd portiek bleek de voordeuren van twee appartementen ontzet en waren er niet-dragende wanden zichtbaar gescheurd, vermoedelijk als gevolg van de drukgolf van deze explosie.

    Bel de politie
    Herkent u de mannen op de beelden of heeft u andere informatie in deze zaak? Vul dan het tipformulier in. U kunt uw informatie ook telefonisch doorgeven via de opsporingstiplijn: 0800-6070. Wilt u liever anoniem blijven, bel dan naar Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000 of vul geheel anoniem op www.meldmisdaadanoniem.nl het tipformulier in.

    Video

    Hier is een YouTube-video ingesloten. Deze kan niet getoond worden omdat u geen cookies accepteert. U kunt de video ook bekijken op http://www.youtube.com/watch?v=lsjMNXovma8

    Afbeeldingen

    Locatie

    Kaartbediening
    Zoombediening