Ga naar content
Mijn buurt: 
Bellinistraat, 2901KA Capelle aan den IJssel +5.0km
    Verander locatie

    Overval – Vlietlaan – Rotterdam Oost

    Een verdachte die gezocht werd voor een overval op een juwelier aan de Vlietlaan in Rotterdam op 15 juli 2023 heeft zich gemeld bij de politie. Beelden van de overval waarop hij te zien is werden dinsdagavond getoond in het programma Opsporing Verzocht

    Heeft u een tip over deze zaak?

    Laat het ons weten via het tipformulier.

    Update

    Voor de overval op een juwelier aan de Vlietlaan in Rotterdam is een derde verdachte aangehouden. De man, een 55-jarige Hagenaar, zag zichzelf terug op beelden die gisteravond in het opsporingsprogramma Opsporing Verzocht werden getoond. Hij meldde zich daarom op een politiebureau. De Hagenaar is de derde verdachte die is aangehouden in deze zaak. Vrijdag 17 november wordt hij voorgeleid aan de Rechter-Commissaris. 

    Omschrijving

    Op deze vrijdag 15 juli rond 16.30 uur stond een man voor de dichte deur van de juwelier. Om binnen te komen moet men aanbellen, waarna het personeel de deur op afstand kan openen. Verdachte 1 belde aan, waarna er voor hem werd open gegaan. Eenmaal binnen, blokkeerde hij de de deur, zodat deze niet meer dicht kon. Daardoor kon de tweede verdachte direct doorlopen en naar binnen gaan.

    Duizenden euro's
    In de zaak waren op dat moment geen klanten aanwezig, wel twee personeelsleden . Eén van de daders bedreigde het personeel met een vuurwapen en sloeg een van de personeelsleden in het gezicht. Kort daarna gingen beide daders met een tas vol sieraden weg. De buit loopt in de vele duizenden euro’s.

    Bel de politie
    De tweede dader is al aangehouden. De eerste dader, die aanbelde en de deur voor zijn metgezel openhield,  wordt nog gezocht. Wie is hij? Bel de politie 0900-8844, of als u liever anoniem blijft: Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

     

    Video

    Hier is een YouTube-video ingesloten. Deze kan niet getoond worden omdat u geen cookies accepteert. U kunt de video ook bekijken op http://www.youtube.com/watch?v=cjALNJnxL3Q

    Locatie

    Kaartbediening
    Zoombediening