Ga naar content
Mijn buurt: 
zaanstad +25.0km
    Verander locatie

    Straatroof – Stationsplein – Haarlem

    In het treinstation van Haarlem is op woensdag 18 oktober rond 07.15 uur een man beroofd. Heeft u meer informatie of beschikt u over camerabeelden? Neem dan contact op met de politie.

    Heeft u een tip over deze zaak?

    Laat het ons weten via het tipformulier.

    Omschrijving

    Een 20-jarige man uit Haarlem liep die ochtend het treinstation van Haarlem binnen, toen hij werd aangesproken door een nog onbekende man. De Haarlemmer liep door richting spoor zes, maar werd gevolgd door de man en bedreigd dat hij zijn persoonlijke bezittingen moest afgeven. Het slachtoffer weigerde dit met als gevolg dat hij een kopstoot en een klap kreeg. Het slachtoffer gaf hierop zijn bezittingen af, waarna de verdachte de trap af liep en het treinstation ontvluchtte.

    Het slachtoffer liep geen zichtbaar letsel op en hoefde geen medische behandeling te ondergaan. Hij heeft aangifte gedaan van het incident en de politie verricht verder onderzoek.

    Getuigenoproep

    De politie zoekt getuigen. Van de verdachte is het volgende signalement bekend:

    • Man
    • Donkere huidskleur
    • Stevig postuur
    • Ongeveer 20 jaar oud
    • 1,80 tot 1,85 meter lang
    • Kort opgeschoren haar
    • Droeg een zwarte jas en donkerkleurige broek

    Tijdens de straatroof waren meerdere omstanders aanwezig bij spoor zes. De politie komt graag met hen in contact. Weet u meer over dit incident, neem dan contact op via 0900-8844. Anoniem tippen kan via 0800-7000. De politie neemt ook graag kennis van eventuele beelden die in de buurt zijn gemaakt rond 07.15 uur, bijvoorbeeld van dashcams of deurbelcamera’s. U kunt ze uploaden via dit formulier onder vermelding van 2023225222.

    Locatie

    Kaartbediening
    Zoombediening