Direct naar de inhoud
Mijn buurt: 
Galder +5.0km
  Verander locatie

  Dodelijke steekpartij - Hazeldonk - Breda

  Op de parkeerplaats Hazeldonk bij Breda vond zaterdag 21 oktober een dodelijke steekpartij plaats. Was jij daar en heb je meer informatie? Neem dan contact op met de politie.

  Heeft u een tip over deze zaak?

  Laat het ons weten via het tipformulier.

  Omschrijving

  Een collega-trucker ontdekte rond 19.20 uur op parkeerplaats Hazeldonk dat er een man wankelend rondliep. Die stortte neer, en bleek te zijn gestoken. Hulpdiensten konden niets meer voor het slachtoffer doen. Het is een 25-jarige chauffeur uit Belarus (Wit-Rusland).  Hij droeg die avond een blauw t-shirt en een korte grijze broek . Als u hem zag of sprak of merkte dat er ruzie was rond het slachtoffer, laat dan alstublieft nog van u horen.

  Die bewuste parkeerplaats Hazeldonk kennen heel veel mensen. Als je vanuit Nederland via de A16 naar België rijdt. Het slachtoffer lag op het parkeerterrein Hazeldonk-Oost, daar kom je langs als je vanuit België Nederland inrijdt. Mede door de herfstvakantie-periode was het daar heel druk. Mocht u mensen kennen die daar misschien zijn gestopt, en die deze oproep missen: sein ze in.

  Vragen

  De politie is dringend op zoek naar mensen die zaterdag, 21 oktober dus, tussen grofweg 18.00 en 19.20 uur op de parkeerplaats Hazeldonk Oost Of Hazeldonk West waren en heeft de volgende vragen:

  • zag u iets van een ruzie of worsteling?
  • zag u iemand die met het steken te maken kan hebben?
  • reed u daar met een dashcam of heeft u andere beelden?

  De politie onderzoekt de zaak en roept getuigen op zich te melden. Info kunt u doorgegeven worden via de opsporingstiplijn: 0800 - 6070 of anoniem via 0800 - 7000. Tippen en beelden uploaden kan 24/7 online op politie.nl.

  Update 7/11/2023

  Na een eerdere getuigenoproep vraagt de politie opnieuw aandacht voor het steekincident dat de 25-jarige vrachtwagenchauffeur Maksim Hryn het leven kostte op zaterdagavond 21 oktober 2023. De 25-jarige chauffeur uit Belarus was in dienst bij transportbedrijf Finejas uit Litouwen. Die zaterdagochtend parkeerde hij zijn grote blauwe oplegger rond 7.45 uur aan de oostkant van parkeerplaats Hazeldonk, vlak bij de Belgische grens. In zijn oplegger had hij een lading uit Zuid-Europa die hij moest afleveren in het midden van ons land. ’s Avonds om 19.20 uur werd hij zwaargewond aangetroffen en overleed ter plekke. De politie heeft uitgebreid sporenonderzoek gedaan en zo’n 200 vrachtwagenchauffeurs en een aantal andere getuigen gesproken. In het onderzoek willen de rechercheurs graag achter de identiteit komen van een specifieke man die over cruciale informatie zou kunnen beschikken.

                Signalement

  De specifieke persoon met wie de politie heel graag over het fatale incident wil spreken:

  •     wordt rond 60 jaar oud geschat

  •     heeft een lichte huidskleur en is kaal

  •     is mogelijk van Baltische of Oost-Europese komaf

  •     droeg zwarte bovenkleding met opvallende witte vlakken op de armen en witte letters op de borst

   

  Video

  Hier is een YouTube-video ingesloten. Deze kan niet getoond worden omdat u geen cookies accepteert. U kunt de video ook bekijken op http://www.youtube.com/watch?v=IkLrBAvhVA4

  Hier is een YouTube-video ingesloten. Deze kan niet getoond worden omdat u geen cookies accepteert. U kunt de video ook bekijken op http://www.youtube.com/watch?v=pIvPh4gemuI

  Afbeeldingen

  Locatie

  Kaartbediening
  Zoombediening