Direct naar de inhoud
Mijn buurt: 
  Verander locatie

  Overval - Grote Markt - Groningen

  Zaterdagochtend 27 mei rond 09:30 uur werd een brillenzaak aan de Grote Markt overvallen door een man met een mes. (Her)kent u hem? Laat het ons dan weten!

  Heeft u een tip over deze zaak?

  Laat het ons weten via het tipformulier.

  Omschrijving

  Een medewerkster van een brillenzaak aan de Grote Markt in Groningen kreeg zaterdag 27 mei om 09:30 uur de schrik van haar leven. Er stond een donker geklede man voor haar die roept dat hij haar gaat overvallen.

  Onder bedreiging van een groot mes wordt ze gedwongen een vitrine te openen met daarin Cartier zonnebrillen. Meerdere van deze brillen moet ze in een tas stoppen. De verdachte gaat er rond 9:45 uur op een fiets vandoor in de richting van de Oude Ebbingestraat.

  De politie is op zoek naar de dader van deze overval. Daarom delen we deze beelden van hem. 

  Signalement

  Daarnaast kunnen we een duidelijk signalement geven:

  • Het gaat om een Nederlandssprekende man van ongeveer 25 jaar.
  • Hij is ongeveer 1.80 meter lang, heeft een normaal postuur en een donkere huidskleur.
  • De man droeg een donkerkleurige jas met capuchon met op de linkerzijde van de jas een klein logo. Daarnaast droeg hij een donkere sportbroek en donkere sneakers.
  • Opvallend is dat de man donkere handschoenen droeg en zijn gezicht bedekt met een bivakmuts

  Helpt u ons mee deze overval op te lossen?

  Herkent u de verdachte? Heeft u een vermoeden wie we zoeken? Heeft u iets gezien op de betreffende zaterdagochtend 27 mei tussen 9:30 en 10:00 uur in de buurt van de brillenwinkel aan de Grote Markt of in de Oude Ebbingestraat. Of heeft u andere informatie die het onderzoek kan helpen? Kent u bijvoorbeeld iemand die beschikt over meerdere Cartier-brillen? Neem dan contact op met ons door te bellen naar 0800-6070. Als u dat liever anoniem doet, kunt u bellen met 0800-7000. Het is ook mogelijk het onderstaande tipformulier in te vullen.

  Video

  Hier is een YouTube-video ingesloten. Deze kan niet getoond worden omdat u geen cookies accepteert. U kunt de video ook bekijken op http://www.youtube.com/watch?v=I1a7alM_i_U

  Locatie

  Kaartbediening
  Zoombediening