Ga naar content
Mijn buurt: 
kampen +5.0km
    Verander locatie

    Gewapende woningoverval – Boomgaard – Kampen

    Aan de Boomgaard in Kampen overvielen vier mannen een gezin in hun woning. Eén nacht eerder waren de mannen mogelijk ook al in de omgeving. We zoeken getuigen en camerabeelden van beide nachten. Na de overval gooiden de daders aan de Martinetstraat in Zwolle een buitgemaakte portemonnee weg. Heb jij iets gezien of heb je camerabeelden? Tip ons!

    Heeft u een tip over deze zaak?

    Laat het ons weten via het tipformulier.

    Omschrijving

    De overval vond plaats in de nacht van dinsdag 12 op woensdag 13 september. De daders kwamen tussen 04.00 en 05.00 uur de woning binnen. Ze eisten geld van de hevig geschrokken bewoners. Om hun eis kracht bij te zetten, dreigden ze met een wapen. Ook waren ze gewelddadig: ze verwondden twee gezinsleden. Eén van hen moest worden behandeld in het ziekenhuis. De overval heeft veel impact op de drie gezinsleden die tijdens de overval thuis waren. Ze voelen zich niet meer veilig in hun eigen huis en slapen slecht. 

    Eerste bevindingen rechercheonderzoek

    Om de daders op te sporen, zijn we een onderzoek gestart. Daaruit blijkt onder meer dat de overvallers die nacht vermoedelijk reden in een Volkswagen Golf. Diezelfde ochtend werd in een container in Zwolle een deel van de buit aangetroffen. Deze goederen zijn tussen 08.45 en 11.15 uur in de container gegooid. De goederen worden momenteel onderzocht op dna. 

    Mogelijk voorverkenning één nacht eerder

    Uit recent onderzoek blijkt dat het goed mogelijk is dat de overvallers de nacht vóór de overval ook al bij de woning waren. Het zou kunnen dat ze een voorverkenning deden of een (niet gelukte) overvalpoging. Eerder riepen we Kampenaren al op om contact met ons op te nemen als ze iets hadden gezien of gefilmd in de nacht van de overval. Nu zoeken we óók naar getuigen en camerabeelden van één nacht eerder, de nacht van maandag 11 op dinsdag 12 september. 
    Ook informatie over de locatie in Zwolle is nog altijd welkom. 

    Signalement

    Het gaat om mannen met een getinte huidskleur van tussen de 20 en 25 jaar oud. De verdachten waren donker gekleed en droegen capuchons en gezichtsbedekking.

    Vragen

    • Woon jij aan (of in de buurt van) de Boomgaard in Kampen en heb je iets verdachts of opvallends gezien in de nacht van maandag 11 op dinsdag 12 september en/of de nacht van dinsdag 12 op woensdag 13 september? Tip ons, hoe onbelangrijk het ook lijkt. Elk detail kan van belang zijn voor ons onderzoek.
    • Woon jij aan (of in de buurt van) de Boomgaard in Kampen en heb jij een dashcam, deurbel- of bewakingscamera? Dan zou je ons een hele grote dienst bewijzen door de beelden van beide nachten uit te kijken. Neem contact op als je mensen of voertuigen ziet die je niet kent. Ook hier geldt: elk detail, hoe klein ook, kan net dat ene puzzelstukje zijn dat we zoeken.
    • Woon jij aan (of in de buurt van) de Martinetstraat in Zwolle en heb je iets verdachts of opvallends gezien op woensdagochtend 13 september? Neem dan contact met ons op. Ook zou het fijn zijn als je eventuele camerabeelden van die ochtend zou willen uitkijken. Neem contact op als je mensen of voertuigen ziet die je niet kent. Elk detail – hoe irrelevant het ook lijkt – kan voor ons onderzoek heel belangrijk zijn. 
    • Weet jij wie de daders zijn of heb je een vermoeden? Laat het weten (dit kan ook anoniem).

    Contact

    Geef je tip door via het onderstaande tipformulier of bel de gratis tiplijn op 0800-6070. Liever anoniem je informatie doorgeven? Bel dan Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000 of via meldmisdaadanoniem.nl. Meld Misdaad Anoniem is een onafhankelijk meldpunt en dus niet van de politie. Je hoeft geen gegevens achter te laten en jouw informatie wordt alleen doorgegeven als het op geen enkele manier naar jou te herleiden valt.

    Video

    Hier is een YouTube-video ingesloten. Deze kan niet getoond worden omdat u geen cookies accepteert. U kunt de video ook bekijken op http://www.youtube.com/watch?v=DFvK8PhcwUU

    Hier is een YouTube-video ingesloten. Deze kan niet getoond worden omdat u geen cookies accepteert. U kunt de video ook bekijken op http://www.youtube.com/watch?v=3bpjfbzrEiE

    Locatie

    Kaartbediening
    Zoombediening