Ga naar content
Mijn buurt: 
Apeldoorn +5.0km
  Verander locatie

  Zedenincident - Park Zuidbroek - Apeldoorn

  In verband met een zedenincident in Park Zuidbroek in Apeldoorn zijn we op zoek naar specifieke getuigen. Op woensdagmiddag 6 september rond 15.00 uur liepen twee vrouwen van wie één licht en de ander bruin haar heeft in de omgeving van de kleine stapstenen. Ook zoeken we man die bijna in het water dreigde te vallen, twee personen met een hond, een vrouwelijke visser en een viertal op de fiets. Was je 6 september rond 15.00 uur in het park en herken je jezelf als een van de getuigen? Neem dan contact op.

  Heeft u een tip over deze zaak?

  Laat het ons weten via het tipformulier.

  Omschrijving

  Op woensdagmiddag 6 september rond 15.00 uur vond in het park een zedenincident plaats in de buurt van de kleine stapstenen. Bij het incident is een man betrokken. Hij droeg zwarte kleding en had een fors/dik postuur. Hij had een lichte huidskleur en sprak accentloos Nederlands.
  Vanwege de aard van het delict en het lopende onderzoek zijn we terughoudend met het delen van informatie.

  Belangrijke getuigen gezocht
  Sinds afgelopen woensdag proberen we in kaart te krijgen wat er precies is gebeurd en hoe de tijdlijn van die middag eruit heeft gezien. In een eerder stadium hebben we gecommuniceerd dat het delict rond 16.00 uur moet hebben plaatsgevonden, maar het onderzoek heeft inmiddels uitgewezen dat het rond 15.00 uur is gebeurd.

  Het onderzoek richt zich op het reconstrueren van woensdagmiddag 6 september. Daarbij kan een aantal specifieke bezoekers van het park van die middag ons helpen.

  Onderstaande personen waren rond 15.00 uur in de omgeving van de kleine stapstenen en willen we graag spreken:

  • Twee vrouwen, een met bruin haar, de ander had licht haar. Zij waren lopend en één van de vrouwen was duidelijk ouder dan de ander;
  • Een man met één (mogelijk twee) kind(eren). De man zat op de rand bij de stapstenen en dreigde in het water te vallen;
  • Een vrouw met een hond, zij kwam uit de richting van de Rumbastraat
  • Een man met een zwarte hond

  Ook komen we graag in contact met onderstaande personen die die middag in het park waren:

  • Een viertal op de fiets dat mogelijk aan het zingen was;
  • Een vissende vrouw

  Vragen aan overige bezoekers van het park op 6 september

  • Was je woensdag 6 september tussen 13.00 en 17.00 uur in het park en heb je iets opvallends gezien?
  • Wellicht was je woensdag 6 september in het park en heb je opnames gemaakt. We verzoeken je om je foto’s en/of filmpjes te bekijken. Wellicht zijn daarop de gezochte getuigen en/of iemand te zien die aan het signalement van de verdachte voldoet.
  • Woon of was je 6 september je in de buurt van het park en beschik je over bewakings- of dashcambeelden? Ook dan vragen we je om de beelden te bekijken of daarop personen te zien zijn die aan het signalement van de gezochte getuigen of verdachte voldoet.
  • Ken je mensen die regelmatig in het park zijn om te vissen? Meld je dan ook.

  SMS van de politie
  Wellicht heeft u een sms van ons ontvangen, met een linkje naar dit bericht. In overleg met het Openbaar Ministerie is besloten een zogenaamde bulk-sms te sturen. Dat houdt in dat alle mobiele nummers die op 6 september rond 15.00 uur in de omgeving van het park waren, een sms hebben ontvangen. Het kan ook zijn dat je niet in het park was, maar er 6 september rond 15.00 uur langsreed. Je telefoon kan dan zijn aangestraald op de mast, waardoor je nu ook een sms hebt ontvangen.
  We doen dit omdat we deze zaak hoog opnemen en we op deze manier hopen alle mensen die mogelijk over informatie beschikken, te bereiken.

  Geef je informatie altijd door
  Als je informatie hebt, laat het dan zo snel mogelijk weten. Ook als je twijfelt of jouw informatie bijdraagt, vragen we je om het door te geven. Alle informatie, hoe onbelangrijk het misschien ook lijkt, kan belangrijk zijn in het onderzoek.

  Alle informatie die binnenkomt wordt eerst onderzocht door de recherche. Dat gebeurt heel nauwkeurig en dat kost tijd. Dus ook als je het spannend vindt om informatie door te geven, omdat het misschien voelt alsof je iemand beschuldigt van iets dat je niet zeker weet, dan is het goed te weten dat we nooit zomaar overgaan tot aanhouding, maar dat alle tips goed worden uitgezocht en geverifieerd.

  Beeldmateriaal uploaden
  Heb je beeldmateriaal van 6 september in het park? Upload het via het tipformulier op deze pagina, dan komt het rechtstreeks bij het onderzoeksteam terecht.

  Informatie telefonisch doorgeven
  Bellen kan ook via de gratis tiplijn 0800-6070. Vermeld dan dat je belt voor TGO Zweden.

  Video

  Hier is een YouTube-video ingesloten. Deze kan niet getoond worden omdat u geen cookies accepteert. U kunt de video ook bekijken op http://www.youtube.com/watch?v=P0aKvc1d7y0

  Hier is een YouTube-video ingesloten. Deze kan niet getoond worden omdat u geen cookies accepteert. U kunt de video ook bekijken op http://www.youtube.com/watch?v=_66eTb7_H6M

  Locatie

  Kaartbediening
  Zoombediening