Direct naar de inhoud
Mijn buurt: 
De Bilt, De Bilt, Utrecht +5.0km
  Verander locatie

  Dood Juan - Teugelhof - Utrecht

  Donderdagmiddag 28 september werd in een woning op de Teugelhof het overleden lichaam van een man gevonden. Het gaat om de 58-jarige Juan Rivera-Trujillo uit Venezuela. De recherche komt graag in contact met mensen die meer kunnen vertellen over Juan. Weet jij meer?

  Heeft u een tip over deze zaak?

  Laat het ons weten via het tipformulier.

  Update

  De afgelopen weken is uitgebreid onderzoek gedaan en daaruit kwam deze verdachte in beeld. Dat gaat om een 28-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats. Deze man is buiten heterdaad aangehouden in Frankrijk. Vrijdag 20 oktober is de man overgeleverd aan Nederland en maandagmiddag 23 oktober voorgeleid voor de rechter-commissaris. Die heeft besloten dat de verdachte 14 dagen in voorlopige hectenis gaat.

  Het onderzoek naar de dood van Juan gaat ondertussen verder. Mocht u nog informatie hebben wat kan helpen bij het onderzoek en heeft u dit nog niet gedeeld. Doe dit dan alsnog. Dat kan door te bellen met de opsporingstiplijn 0800-6070. Liever anoniem? Bel dan 0800-7000. 

  Omschrijving

  Rond 16:30 uur komt een melding binnen dat een bewoner van de Teugelhof al enige dagen niet meer gezien is en dat er ook geen contact meer is geweest. Als agenten de woning binnengaan, treffen zij een overleden man aan. Al snel wordt het Forensisch Opsporingsteam en de recherche ingeschakeld om de omstandigheden te gaan onderzoeken.

  Onderzoek naar toedracht
  Het is nog onduidelijk wat er in de woning is gebeurd. Het Team Grootschalige Opsporing (TGO) doet hiernaar uitgebreid onderzoek. Op dit moment gaat de recherche ervan uit dat het slachtoffer door een misdrijf om het leven is gekomen.

  Achtergrond slachtoffer
  Het slachtoffer woonde sinds maart 2023 op de Teugelhof in Utrecht. Daarvoor heeft het slachtoffer op diverse locaties in Utrecht gewoond, waaronder in kraakpanden. Het slachtoffer was bekend bij diverse hulpverleningsinstanties in Utrecht. Juan had een excentrieke levensstijl en was een opvallende verschijning. Hij maakte bijvoorbeeld gebruik van de naam Claudia als hij zich verkleedde als vrouw. Dat kan ook bij mensen een belletje doen rinkelen. Mensen die hem in deze hoedanigheid kennen, zouden we ook graag willen spreken. En dat kan zeker ook anoniem en vertrouwelijk.

  Bekenden van de 58-jarige man gezocht
  De recherche wil graag in contact komen met mensen uit de omgeving van het slachtoffer. Wij willen graag alle bekenden spreken die mogelijk meer over het leven van het slachtoffer kunnen vertellen. Voor de recherche is het ook belangrijk om een beeld te krijgen van het slachtoffer en de dagen voor zijn dood in kaart te brengen. Weet u meer over het slachtoffer of heeft u hem voor donderdag 28 september 2023 nog gezien? Laat het de recherche weten.

  Vragen

  Wie heeft Juan gezien in de dagen voor zijn dood?
  Heb jij informatie wat kan helpen bij het onderzoek?
  Wie weet met wie hij omging, met wie hij misschien een conflict had?

  We hebben al heel uitgebreid onderzoek gedaan in de buurt en veel mensen gesproken. Maar mocht er nog iemand in de buurt wonen die iets heeft gehoord of gezien en dit nog niet heeft gedeeld met ons, doe dit alsnog. Elk stukje informatie kan helpen.

  Video

  Hier is een YouTube-video ingesloten. Deze kan niet getoond worden omdat u geen cookies accepteert. U kunt de video ook bekijken op http://www.youtube.com/watch?v=m9LXBR4zOqY

  Afbeeldingen

  Locatie

  Kaartbediening
  Zoombediening