Ga naar content
Mijn buurt: 
9036 +25.0km
    Verander locatie

    Plofkraak - Voorstraat - Franeker

    Heeft u meer informatie over de plofkraak aan de Voorstraat in Franeker?

    Heeft u een tip over deze zaak?

    Laat het ons weten via het tipformulier.

    Update

    Op vrijdag 26 april heeft er een plofkraak plaatsgevonden aan de Voorstraat in Franeker. De politie is op zoek naar getuigen die in de week voorafgaand aan deze plofkraak iets verdachts hebben gezien bij een garagebox aan de Pim Mulierstraat en omgeving. De politie trof daar vrijdag een voorwerp aan dat mogelijk verband houdt met de plofkraak. Deze garagebox is mogelijk gebruikt om de plofkraak voor te bereiden.

    We zijn daarom gericht op zoek naar getuigen die in de week voorafgaand aan de plofkraak iets verdachts hebben gezien aan de Pim Mulierstraat en omgeving. Heb je iets opvallends gezien of gehoord bij de garageboxen in die straat? Bijvoorbeeld personen of voertuigen die je daar nooit eerder hebt gezien en nu opeens in korte tijd vaker? Heb je een camera in de buurt, bijvoorbeeld een deurbelcamera of een dashcam en beelden waarop verdachte activiteiten te zien zijn?

    Heb je informatie die voor ons onderzoek van belang kan zijn? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844 of bel anoniem met Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

    Omschrijving

    Meerdere verdachten hebben daar rond 03:40 geprobeerd een geldautomaat open te breken met behulp van een explosief. De verdachten zijn er vandoor gegaan, mogelijk met scooters via de Kleijenburg. Het is op dit moment nog niet duidelijk of er iets buit is gemaakt. De politie roept inwoners van Franeker op om camerabeelden te bekijken en deze bij de politie aan te leveren als daar iets verdachts op is te zien. Het onderzoek naar de plofkraak is volop gaande. We spreken met getuigen en we bekijken camerabeelden uit de omgeving. Heeft u rond 03:40 uur, voor, tijdens of na de explosie, de mogelijke verdachten gezien in de omgeving van de Voorstraat? Heeft u na de explosie de verdachten zien vertrekken mogelijk met scooters via de Kleienburg? Heeft u een camera in de buurt, wellicht een deurbelcamera of een dashcam, en beelden waar de mogelijke verdachten of het incident op te zien zijn of heeft u andere informatie over deze plofkraak? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844 of bel anoniem met 0800-7000. U kunt ook uw tips en beelden toesturen via politie.nl of via het tipformulier.

    Vragen

    Het onderzoek naar de plofkraak is volop gaande. We spreken met getuigen en we bekijken camerabeelden uit de omgeving. Heeft u rond 03:40 uur, voor, tijdens of na de explosie, de mogelijke verdachten gezien in de omgeving van de Voorstraat? Heeft u na de explosie de verdachten zien vertrekken mogelijk met scooters via de Kleienburg? Heeft u een camera in de buurt, wellicht een deurbelcamera of een dashcam, en beelden waar de mogelijke verdachten of het incident op te zien zijn of heeft u andere informatie over deze plofkraak? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844 of bel anoniem met 0800-7000. U kunt ook uw tips en beelden toesturen via politie.nl of via het tipformulier.

    Locatie

    Kaartbediening
    Zoombediening