Ga naar content
Mijn buurt: 
8256 +25.0km
    Verander locatie

    Inbraak – Campus – Zwolle

    Aan de Campus in Zwolle braken drie mannen in bij een hogeschool, waarna ze tientallen laptops en iPads stalen. Herken jij hen? Tip ons!

    Heeft u een tip over deze zaak?

    Laat het ons weten via het tipformulier.

    Omschrijving

    De mannen liepen aan het begin van de avond de school binnen, die toen nog geopend was. Ze forceerden een afgesloten deur die toegang geeft tot een opslagruimte voor ICT-middelen. Een van hen nam poolshoogte: hij keek even rond en liep terug. Vervolgens was het de beurt aan zijn twee handlangers. Zij vulden vier grote tassen met laptops, met een totale waarde van zo’n 50.000 euro. Met z’n drieën verlieten ze de school. Op de parkeerplaats stapten ze in een donkere Opel Zafira met een wit kenteken dat op de camerabeelden helaas onleesbaar was.  

    Een week eerder, op vrijdag 22 maart 2024, werden ook al tientallen laptops gestolen bij dezelfde hogeschool. Voor de school betekent dit een flinke schadepost. De laatste tijd deden meerdere hogescholen en universiteiten door heel Nederland aangifte van inbraken waarbij laptops verdwenen. Vermoedelijk is er sprake van mobiel banditisme.

    Vragen

    • Herken je deze mannen? Bekijk ook de bewegende beelden onderaan deze pagina.
    • Weet jij waar zij onlangs verbleven? Werk je bij een camping, recreatiepark of hotel en herken je (een van) de mannen? Ze maakten gebruik van een Opel Zafira.
    • Heb je ergens laptops te koop aangeboden zien worden en vertrouwde je het niet helemaal?

    Neem dan contact met ons op!

    Contact

    Geef je tip door via het tipformulier of bel de gratis tiplijn op 0800-6070. Blijf je liever anoniem? Bel dan Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000 of ga naar meldmisdaadanoniem.nl. Meld Misdaad Anoniem is een onafhankelijk meldpunt en dus niet van de politie. Je hoeft geen gegevens achter te laten en jouw informatie wordt alleen

    Video

    Hier is een YouTube-video ingesloten. Deze kan niet getoond worden omdat u geen cookies accepteert. U kunt de video ook bekijken op http://www.youtube.com/watch?v=gWuOm-DJf8Y

    Afbeeldingen

    Locatie

    Kaartbediening
    Zoombediening