Ga naar content
Mijn buurt: 
steenwijkerland +25.0km
  Verander locatie

  Oplichting en bedreiging - Voorslag - Vollenhove

  Aan de Voorslag in Vollenhove vond op donderdag 18 april een oplichting plaats. Nadat de dader ervandoor ging en één van de slachtoffers achter de dader aanging werd hij bedreigd. Woon je in Vollenhove en heb je camerabeelden waarop een blauwe Renault Twingo te zien is? Dan spreken we je graag!

  Heeft u een tip over deze zaak?

  Laat het ons weten via het tipformulier.

  Omschrijving

  Het slachtoffer werd rond 16.00 uur gebeld op haar mobiele telefoon. De man aan de lijn zei dat hij van de Rabobank was. De pas van het slachtoffer zou zijn verlopen en er zou iemand aan de deur komen om de bankpas op te halen. Het slachtoffer vertrouwde het niet en heeft haar man en zoon ingeseind. Toen de pas werd opgehaald heeft de vrouw 112 gebeld en zijn de man en zoon van het slachtoffer achter de man aangegaan die de pas kwam ophalen. Deze man is na een korte achtervolging in een blauwe Renault Twingo met open dak gestapt die op een parkeerplaats stond te wachten. Vervolgens heeft de man tijdens het rijden zijn achtervolgers bedreigd.  De man en zoon van het slachtoffer hebben vervolgens de achtervolging gestaakt.

  Signalement
  De man die de pas kwam ophalen heeft een donkere huidskleur, een slank postuur en is rond de 1.80 meter lang. Hij droeg een zwarte jas en witte schoenen. De bestuurster van de Renault Twingo is een vrouw van ongeveer 26 jaar oud. Zij heeft een lichte huidskleur, zwart krullend haar en droeg een zwarte jas met bontkraag.

  Vragen
  Woon of was jij donderdag 18 april in Vollenhove en heb je camera’s of dashcambeelden? Dan willen we je vragen om de beelden even terug te kijken van donderdag 18 april tussen 18.00 en 20.00 uur. Als daar een blauwe Renault Twingo met open dak op te zien is of een man en/of een vrouw die voldoet aan het signalement dan ontvangen wij deze beelden graag.

  Contact
  Geef je tip door via het tipformulier of bel 0900-8844. Via het tipformulier kun je ook beelden uploaden. Blijf je liever anoniem? Bel dan Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000 of ga naar meldmisdaadanoniem.nl. Meld Misdaad Anoniem is een onafhankelijk meldpunt en dus niet van de politie. Je hoeft geen gegevens achter te laten en jouw informatie wordt alleen doorgegeven als het op geen enkele manier naar jou te herleiden valt.

  Locatie

  Kaartbediening
  Zoombediening