Ga naar content
Mijn buurt: 
utrecht +25.0km
    Verander locatie

    Oplichting - Dokter J.C. Boswijklaan - Den Dolder

    Vorig jaar werd een 83-jarige vrouw uit Den Dolder op sluwe wijze opgelicht en al haar sieraden werden meegenomen. Er is een verdachte in beeld. Weet jij wie dit is? Geen je tip door.

    Heeft u een tip over deze zaak?

    Laat het ons weten via het tipformulier.

    Omschrijving

    Maandagmiddag 11 september 2023, rond 17.00 uur werd de vrouw gebeld door een voor haar onbekende man. Hij zei dat hi van de ABN AMRO bank was.  De vrouw vertrouwde het niet, want twee jaar geleden was zij al een keer gebeld en opgelicht. Meer dan 5000 euro is het slachtoffer toen kwijt geraakt. Toen vroegen ze om bankgegevens die heeft zij gegeven en hebben ze geld afhandig gemaakt.

    Omdat ze nu niet naar bankgegevens vroegen en omdat de mevrouw verwezen werd naar de site van ABN en de identiteit van een security-officer werd vertrouwen gewekt. Het klonk alsof het echt was. De naam die de meneer gaf was ook terug te vinden op internet. Met deze man heeft mevrouw meer dan een uur aan de telefoon gezeten. Hij gaf het slachtoffer een bepaalde code die zij kon gebruiken om de sieraden die zij in huis had af te geven aan de persoon die langs zou komen. Ze heeft een zak met zilver en sieraden afgegeven aan de speciale koerier die zou langskomen. Hij zei dat de sieraden beter naar het politiebureau in Zeist konden worden gebracht. Daar zou een rechercheur zorgen dat alles goed zou komen . Er is dus niet naar een bankrekening nummer gevraagd en ook niet naar een pincode.

    Er hangen geen camera's in de gang maar de verdachte heeft wel aangebeld waarbij zijn hoofd op het scherm voor het openen van de deur te zien was. Wie is deze man?

     

    Vragen

    Wie herkent de man van de beelden?

    Afbeeldingen

    Locatie

    Kaartbediening
    Zoombediening