Ga naar content
Mijn buurt: 
7622 +5.0km
  Verander locatie

  Auto-inbraak – Krabbenbosweg – Hengelo

  Aan de Krabbenbosweg in Hengelo brak een man in bij een auto, waaruit hij meerdere spullen stal. Weet jij wie hij is? Tip ons!

  Heeft u een tip over deze zaak?

  Laat het ons weten via het tipformulier.

  Omschrijving

  Rond 02.00 uur ’s nachts kwam de man aan fietsen. Hij stopte bij de auto en voelde aan het portier, dat op slot zat. Met een lampje scheen hij naar binnen om te kijken of er iets van waarde in lag. Daarna fietste hij weg. Hij kwam terug met een zwaar voorwerp dat hij dwars door het raam van het achterportier gooide. Hierna fietste hij weer weg, vermoedelijk om af te wachten of een alarm zou afgaan of mensen naar buiten zouden komen. Dit gebeurde niet, waarop de man een minuut later opnieuw terugkeerde. Hij viste meteen een paar spullen uit de auto die voor het grijpen lagen, zoals een jas van het merk Fjallraven ter waarde van zo’n zeshonderd euro. Vervolgens kroop hij door het kapotte raam naar binnen om te kijken of er nog meer waardevolle goederen lagen. Hij vond onder meer kleingeld en een aantal sleutels. Ook vond hij een reservesleutel van de auto, die hij in het contact stak, waarschijnlijk om het licht in de auto aan te doen. Via het raam kwam hij weer naar buiten, waarna hij wegfietste. Enkele minuten later keerde hij wederom terug. Dit keer om te kijken of één van de sleutels paste op de woning waarvoor de auto geparkeerd stond. Toen geen van de sleutels bleek te passen, ging hij weg.

  In december vonden in Hengelo nog twee auto-inbraken plaats die qua werkwijze op deze zaak lijken. We sluiten niet uit dat het gaat om dezelfde dader. 

  Vragen

  • Herken jij de persoon op de beelden? (Bekijk ook het filmpje onderaan deze pagina van opsporingsprogramma Plaats Delict, waarin bewegende beelden van de man te zien zijn.)
  • Ken jij iemand die na 2 december plotseling in het bezit was van een jas van het merk Fjallraven of deze te koop heeft aangeboden?

  Neem dan contact met ons op!

  Contact

  Geef je tip door via het tipformulier of bel de gratis tiplijn op 0800-6070. Blijf je liever anoniem? Bel dan Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000 of ga naar meldmisdaadanoniem.nl. Meld Misdaad Anoniem is een onafhankelijk meldpunt en dus niet van de politie. Je hoeft geen gegevens achter te laten en jouw informatie wordt alleen doorgegeven als het op geen enkele manier naar jou te herleiden valt.

  Video

  Hier is een YouTube-video ingesloten. Deze kan niet getoond worden omdat u geen cookies accepteert. U kunt de video ook bekijken op http://www.youtube.com/watch?v=ihcdXVOlTTA

  Locatie

  Kaartbediening
  Zoombediening