Direct naar de inhoud
Mijn buurt: 
6844DD +10.0km
  Verander locatie

  Dumping drugsafval – Schelmseweg – Rozendaal

  In Rozendaal en Arnhem is op 2 februari afval gevonden dat vermoedelijk afkomstig is van een drugslab. Heb jij misschien iets gezien dat hiermee te maken heeft? Zie jij in jouw buurt activiteiten die je niet vertrouwt? Laat het ons weten!

  Heeft u een tip over deze zaak?

  Laat het ons weten via het tipformulier.

  Omschrijving

  Het afval in Rozendaal was gedumpt op een parkeerplaats aan de Schelmseweg. In Arnhem lag het aan de Burgemeester Bloemersweg in een berm. Het ging om een behoorlijke hoeveelheid jerrycans en witte, vierkante containers (IBC-containers). Deze waren gevuld met schadelijke stoffen; vermoedelijk afval van de productie van synthetische drugs.

  We zoeken het drugslab – of meerdere labs – dat dit afval dumpte. Drugslabs zijn illegaal, maar bovenal gevaarlijk. Door het gebruik van schadelijke stoffen zijn er grote risico’s, zoals explosies. Onlangs vond nog een explosie plaats bij een drugslab in het Gelderse Herveld. Bovendien is het dumpen van drugsafval zeer schadelijk voor de natuur; planten en dieren kunnen er aan doodgaan. Ook voor de volksgezondheid is het gevaarlijk: alleen al het inademen van de chemische stoffen kan ernstige gezondheidsklachten veroorzaken.

  Vragen

  • Heb jij één van deze drugsafvaldumpingen zien gebeuren?
  • Heb jij in de vroege ochtend van vrijdag 2 februari iets verdachts gezien op één van beide locaties?
  • Heb je informatie opgevangen over de drugsafvaldumpingen?
  • Zie je iets verdachts in jouw omgeving, zoals het aan- en afrijden van auto’s met aanhangers of bestelbussen op ongebruikelijke tijdstippen bij een bepaald pand?
  • Ruik je een opvallende, chemische geur, zoals een zoetige anijsachtige geur of juist een zurige geur?
  • Hoor je iets over een mogelijk drugslab?

  Neem dan contact met ons op!

  Wat als je drugsafval vindt?

  Raak niets aan en bel direct de politie. Meer informatie:

  Contact

  Geef je tip door via het tipformulier of bel de gratis tiplijn op 0800-6070. Blijf je liever anoniem? Bel dan Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000 of ga naar meldmisdaadanoniem.nl. Meld Misdaad Anoniem is een onafhankelijk meldpunt en dus niet van de politie. Je hoeft geen gegevens achter te laten en jouw informatie wordt alleen doorgegeven als het op geen enkele manier naar jou te herleiden valt.

  Video

  Hier is een YouTube-video ingesloten. Deze kan niet getoond worden omdat u geen cookies accepteert. U kunt de video ook bekijken op http://www.youtube.com/watch?v=qps1AMWjc9w

  Afbeeldingen

  Locatie

  Kaartbediening
  Zoombediening