Direct naar de inhoud
Mijn buurt: 
soesterberg +5.0km
  Verander locatie

  Bankhelpdeskfraude – De Oudenhage – Amersfoort

  In Amersfoort werd op dinsdag 20 februari een 78-jarige vrouw van haar kostbare bezittingen, geld en pinpas beroofd, met een waarde van ongeveer 30.000 euro. Dit ging via bankhelpdeskfraude waarbij de fraudeur zich later als 'agent' identificeerde en voor de deur stond om zijn buit te innen.

  Heeft u een tip over deze zaak?

  Laat het ons weten via het tipformulier.

  Omschrijving

  Die dinsdagavond, rond 19:30 uur, wordt de 78-jarige vrouw gebeld door een persoon die zich voordoet als fraudemedewerker van een bank. Er wordt medegedeeld dat er veel geld is overgemaakt naar een onbekende rekening. De passen zouden zijn geblokkeerd. De vrouw wordt meerdere keren doorgeschakeld en krijgt uiteindelijk een ‘medewerker van de politie’ aan de lijn.  Deze nep politieman vertelt dat alle waardevolle spullen die in huis liggen gevaar lopen. Er komt een collega langs om deze op te halen en veilig te stellen.

  Even later wordt er op de deur geklopt door een persoon die zich identificeert als agent. Het slachtoffer is van tevoren gevraagd al haar waardevolle spullen in een koffer te doen. Deze rode koffer is meegenomen door de verdachte.

   

  Iets gezien?
  De politie is op zoek naar getuigen die iets hebben gezien of mogelijk camerabeelden hebben. Denk hierbij ook aan bijvoorbeeld een deurbelcamera.
  Heeft u iets gezien of weet u meer? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844 of via onderstaand tipformulier. Het is ook mogelijk om de camerabeelden te delen via het tipformulier. Liever anoniem? Dat kan via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000 of online.

   

  Locatie

  Kaartbediening
  Zoombediening