Direct naar de inhoud
Mijn buurt: 
Tienhoven-ut +5.0km
    Verander locatie

    Explosie - Proostwetering - Utrecht

    Kort na elkaar is bij twee verschillende bedrijfspanden een explosief afgegaan begin februari. De eerste was bij een pand op de Proostwetering in Utrecht en de tweede bij een bar aan de Bloemstede in Maarssen. Vermoedelijk is het explosief door dezelfde verdachte geplaatst. Weet jij wie dit is?

    Heeft u een tip over deze zaak?

    Laat het ons weten via het tipformulier.

    Omschrijving

    Explosie Proostwetering Utrecht

    In de nacht van vrijdag op zaterdag 3 februari kwam rond 01.45 uur een melding binnen van trilsensoren die af waren gegaan bij een bedrijfspand. Het bleek dat de voorgevel van een bedrijfspand op de Proostwetering in Utrecht zwaar beschadigd was. Vermoedelijk was dit veroorzaakt door een vuurwerkbom.

    Explosie Bloemstede Maarssen

    Een paar dagen later, in de nacht van maandag op dinsdag 6 februari ging een explosief af bij een bar aan de Bloemstede in Maarssen. Rond 2.00 uur ’s nachts kwam er een melding binnen van een brand bij de bar, daarnaast hadden omstanders een harde knal gehoord. Na onderzoek bleek dat ook hier een vuurwerkbom naar binnen is gegooid.

    Signalement verdachte

    Vermoedelijk zijn beide explosieven geplaatst door dezelfde verdachte. Van de explosie op de Proostwetering zijn beelden van de verdachte.

    Hij lijkt lang en slank op de beelden. Hij draagt een jas met capuchon (de kleur van de jas kan anders zijn dan op beeld te zien is). Hij heeft een lichte huid. Verder zien we dat hij een opvallend grote neus heeft.

    Weet jij wie dit is? Of heb je meer informatie over deze explosies? Neem contact op via de gratis opsporingstiplijn 0800-6070 of het tipformulier. Liever anoniem? Bel 0800-7000 of ga naar meldmisdaadanoniem.nl

    Afbeeldingen

    Locatie

    Kaartbediening
    Zoombediening