Ga naar content
Mijn buurt: 
Veenendaal +5.0km
    Verander locatie

    Explosie - Tuinstraat - Veenendaal

    In de avond van woensdag 7 februari kregen wij een melding van een verdacht pakketje. De Explosieven Opruimingsdienst kwam snel ter plaatste en al gauw werd het duidelijk dat het om een explosief zou gaan. Wie weet wie dit pakket daar heeft neergelegd?

    Heeft u een tip over deze zaak?

    Laat het ons weten via het tipformulier.

    Omschrijving

    Rond 18:40 uur ontvangt de meldkamer een melding van een verdacht pakketje op de Tuinstraat in Veenendaal. Agenten snellen zich naar de locatie, waarna zij de inschatting maken om het Team Explosieven Veiligheid (TEV en de Explosieven Opruimingsdienst (EOD) op te roepen, die het verdachte pakketje moeten controleren.

    Meerdere woning ontruimd
    Rond 21:00 uur werd er besloten om meerdere woningen en een restaurant te ontruimen. Dit als voorzorgsmaatregel gezien de gevaarzetting. Rond 22:30 wist de EOD samen met de TEV het pakket veilig te ontmantelen, waarna ook de bewoners weer veilig terug konden naar hun woning.

    Wie weet er meer?
    Het explosief werd meegenomen door de EOD en ergens anders veilig tot ontploffing gebracht. De recherche heeft dit incident in onderzoek en komt graag in contact met mensen die meer weten over bijvoorbeeld wie dit pakket op de Tuinstraat die avond heeft neergelegd. Weet jij meer, bel dan gratis met de opsporingstiplijn 0800-6070 anoniem tippen kan ook. Bel dan gratis 0800-7000. Online kan ook. Klik daarvoor op deze link.

    Uit het onderzoek blijkt het te gaan om een zwaar explosief, met honderden gram aan flitspoeder.

    Locatie

    Kaartbediening
    Zoombediening