Ga naar content
Mijn buurt: 
oostzaan +5.0km
    Verander locatie

    Explosie – Bloemstraat – Zaandam

    Op maandag 19 februari vond er een explosie plaats bij een portiekflat aan de Bloemstraat in Zaandam, vermoedelijk veroorzaakt door zwaar vuurwerk. Momenteel voert de politie een onderzoek uit en is op zoek naar getuigen en camerabeelden.

    Heeft u een tip over deze zaak?

    Laat het ons weten via het tipformulier.

    Omschrijving

    Omstreeks 11.00 uur vond de explosie plaats. De knal is vermoedelijk veroorzaakt door zwaar vuurwerk. Bij de explosie hebben de brievenbussen van de portiek schade opgelopen. Gelukkig raakte niemand gewond.

    Getuigenoproep

    Van de verdachte is het volgende signalement bekend:

    • Man
    • Lichte huidskleur
    • Ongeveer 20 jaar oud
    • Droeg een capuchon en een zwart masker voor zijn mond
    • Donkerkleurige kleding met rode strepen

    De politie zoekt getuigen die het onderzoek kunnen helpen. Heeft u de politie nog niet gesproken en iets gezien van de explosie tussen 10.45 uur en 11.15 uur of heeft u iets verdachts gezien vóór of na de ontploffing aan de Bloemstraat? Heeft u camerabeelden en herkent u de persoon omschreven volgens het signalement? Laat het de politie direct weten via telefoonnummer 0900-8844. Liever anoniem? Dat kan via telefoonnummer 0800-7000 of via onderstaand tipformulier. Graag onder vermelding van zaaknummer 2024036772.

    Melden helpt

    Bij een verdachte situatie, bel altijd 112. Informatie over (de achtergronden van) vergelijkbare incidenten kan worden gemeld via 0900-8844. Als u aarzelt om informatie te verstrekken, kunt u dit ook altijd anoniem of vertrouwelijk doen. Maak dan gebruik van Meld Misdaad Anoniem (0800-7000) of van het Team Nationale Inlichtingen (088-6617734), een afdeling die getraind is in het afschermen van tipgevers en informanten.

    Beelden en foto's kunnen worden verzonden via www.politie.nl/upload.

    Locatie

    Kaartbediening
    Zoombediening