Direct naar de inhoud
Mijn buurt: 
  Verander locatie

  Explosies - Jacques Dutilhweg - Rotterdam

  Eind januari probeert een nep-arrestatieteam een man te ontvoeren nabij een huis in Rotterdam-Alexander. Twee personen worden aangehouden. Daarna volgt een reeks heftig egeweldsincidenten die mogelijk verband houden met de poging ontvoering. Op 5 februari gaat een explosief af bij een woning op de Ravelstraat in Capelle aan den IJssel en 11 februari wordt een huis op de Kerkhoflaan in Crooswijk beschoten. Op 17, 18 en 19 februari zijn weer drie explosies, op de Jacques Dutilhweg en opnieuw op de Ravelstraat. Wie zit hier achter en waarom?

  Heeft u een tip over deze zaak?

  Laat het ons weten via het tipformulier.

  Omschrijving

  Na de beschieting van de woning op de Kerkhoflaan op 11 februari zijn ook 6 mensen aangehouden waarvan er momenteel nog drie vastzitten. Toch zijn er in het weekend van 17, 18 en 19 februari weer drie explosies geweest. 

  Op de Jacques Dutilhweg was eerder al uit voorzorg een camera opgehangen, maar desondanks wordt daar zaterdag 17 februari rond 1.00 uur een explosief neergelegd en ontstoken. De bewoners zijn op dat moment gewoon thuis. Gelukkig raakte niemand gewond. Na deze explosie is besloten het pand te sluiten. Om bewoners en omwonenden te beschermen en de kans op een explosie te verkleinen. Maar alsnog vindt er zondag 18 februari rond 3.00 uur wederom een explosie plaats bij de al gesloten woning op de Jacques Dutilhweg. Maandag 19 februari is er rond 3.00 uur opnieuw een explosie bij de eerder getroffen woning in de Ravelstraat in Capelle aan den IJssel. 

  Er is na de incidenten meteen sporenonderzoek en buurtonderzoek gedaan. Een team van rechercheurs onderzoekt de zaken verder. Dit team komt graag in contact met mensen die meer informatie hebben over het onderliggende conflict. Wie zit hier achter en waarom? als u hier informatie over heeft, kunt u het tipformulier invullen of bellen met de gratis opsporingstiplijn 0800-6070. Maar u kunt ook anoniem melden via M. (0800-7000) of terecht bij het Team Nationale Inlichtingen. Dit speciale team mag haar bronnen afschermen. Niemand weet dan dat u met de politie heeft gepraat. TNI is bereikbaar via 088 - 661 77 34.
  Van de Jacques Dutilhweg en de Ravelstraat zijn beelden. Wie herkent de personen die hier op te zien zijn? Heeft u zelf ook beelden van de explosies en de daders dan ontvangen wij die graag. 

  Video

  Hier is een YouTube-video ingesloten. Deze kan niet getoond worden omdat u geen cookies accepteert. U kunt de video ook bekijken op http://www.youtube.com/watch?v=TEa2BBcrZ-s

  Locatie

  Kaartbediening
  Zoombediening