Ga naar content
Mijn buurt: 
3315nn +5.0km
  Verander locatie

  Bankmedewerkerfraude - Sliedrecht, Nieuw Lekkerland

  In Sliedrecht en Nieuw Lekkerland werden in 2023 drie verschillende mensen slachtoffer van bankmedewerkerfraude, waarbij waarschijnlijk sprake is van één en dezelfde persoon die de rekeningen van de slachtoffers plunderde. Wie is deze man? Bel de politie!

  Heeft u een tip over deze zaak?

  Laat het ons weten via het tipformulier.

  Omschrijving

   

  Op 9 februari 2023 werd een toen 88-jarige vrouw uit Nieuw-Lekkerland gebeld door een man die haar vertelde dat hij van de bank was en dat haar pasjes verlopen waren. Ze moest een uur aan de telefoon blijven en kort daarna kwam een onbekende man aan de deur om de pasjes op te halen. Er werd in totaal voor 1150 euro van haar rekening gehaald.

  Pincode afgeven
  Op 23 oktober 2023 speelde een soortgelijk verhaal zich af. Een 68-jarige vrouw uit Sliedrecht werd geld door een zogenaamde medewerker van de fraudehelpdesk van haar bank. Ook zij moest pincodes doorgeven en pasjes afgeven aan een koerier, die zo aardig was op op de computer van het slachtoffer nog even haar limieten verhoogde.

  SMS
  Op 21 december 2023 werd een 73-jarige vrouw uit Sliedrecht  slachtoffer van bankmedewerkerfraude. Ze kreeg een sms met de mededeling dat ze een nummer moest bellen, omdat ‘iemand een bedrag van haar rekening had willen afschrijven’. De man die vervolgens aan de deur kwam, nam voor enkele duizenden euro’s aan contant geld mee én er werd voor 900 euro van haarrekening gepind.

  Tip of bel de politie
  Weet u wie de dader is? Tip via de bovenstaande button of bel naar 0900-8844. Blijft u liever anoniem: bel dan naar 0800-7000

  Video

  Hier is een YouTube-video ingesloten. Deze kan niet getoond worden omdat u geen cookies accepteert. U kunt de video ook bekijken op http://www.youtube.com/watch?v=5vv-PsZzPa8

  Afbeeldingen

  Locatie

  Kaartbediening
  Zoombediening