Ga naar content
Mijn buurt: 
schiedam +5.0km
  Verander locatie

  Brandstichting - Professor Poelslaan - Rotterdam West

  Op de Professor Poelslaan in Rotterdam werd op oudjaarsavond een brommobiel in brand gestoken. De schade loopt in de duizenden euro's. Wie waren de getuigen die daders hebben gezien of wie kent de daders? Laat het ons weten!

  Heeft u een tip over deze zaak?

  Laat het ons weten via het tipformulier.

  Omschrijving

  Op oudjaarsavond 31 december vierde een Rotterdamse vrouw met een vriendin oud en nieuw toen ze rond 20.55 uur werden opgeschrikt door een harde knal. Al snel bleek dat onbekende daders de brommobiel van het slachtoffer in brand hadden gestoken. De brommobiel stond geparkeerd op de Professor Poelslaan. 

  Brandblusser
  De eigenaresse was binnen de kortste keren buiten en wist de brand met een brandblusser te blussen. Terwijl zij dat deed, werd ze aangesproken door drie tot vier jongemannen, die haar vertelden dat ze wisten wie de dader was. Ze wezen naar een groepje jongeren dat verderop op de hoek van de Professor Poelslaan-Zweedsestraat stond.

  Schade
  Het slachtoffer had het te druk met blussen om de gegevens van de getuigen te vragen of naar het groepje jongeren te lopen. Ze wist de brand te blussen, maar de schade was aanzienlijk: 3000 euro, een bedrag dat het slachtoffer maar moeilijk kan missen en waarvan het wel even duurt voordat ze dat bij elkaar heeft. Ondertussen is ze behoorlijk onthand, want het slachtoffer is kunstenaar en ze gebruikte haar brommobiel voor het vervoer van allerlei spullen. Dat ligt dus voorlopig stil. De daders gebruikten bij de brandstichting een jerrycan met daarin een brandbare vloeistof. Ze lieten deze gele jerrycan na hun daad achter.

  Bel de politie of Meld Misdaad Anoniem
  Wie weet wie deze daders zijn geweest? Wie weet wie de jongemannen waren die het slachtoffer op de daders wezen? Laat het ons weten en bel de politie op 0900-8844 of anoniem op 0800-7000.

  Video

  Hier is een YouTube-video ingesloten. Deze kan niet getoond worden omdat u geen cookies accepteert. U kunt de video ook bekijken op http://www.youtube.com/watch?v=ar2C1SDwlMM

  Afbeeldingen

  Locatie

  Kaartbediening
  Zoombediening