Direct naar de inhoud
Mijn buurt: 
  Verander locatie

  Vernieling - Broerstraat - Groningen

  Weet je meer van de bekladdingen en vernielingen in november en december van de Universiteitsbibliotheek in Groningen?

  Heeft u een tip over deze zaak?

  Laat het ons weten via het tipformulier.

  Omschrijving

  Wij zijn op zoek naar getuigen van de vernielingen en bekladdingen van de Universiteitsbibliotheek aan de Broerstraat 4 in Groningen. Op 13 december 2023 is er graffiti op de voorzijde van het gebouw gespoten en zijn er veertien ramen vernield. Eerder, op 21 november 2023, is de voorzijde van het gebouw over de breedte beklad met graffiti en is er verf tegen de entree gegooid.

  Onderzoek
  De politie is daarop direct een onderzoek gestart, dat onze prioriteit heeft. We hebben diverse camerabeelden bekeken en buurtonderzoek gedaan. Het onderzoek bevindt zich nu in een fase waarin we jouw hulp goed kunnen gebruiken.

  Weet u meer?
  Als u iets gezien hebt of informatie of camerabeelden hebt, laat het ons dan weten. Ook als u twijfelt of uw informatie bijdraagt, vragen we u om het door te geven. Alle informatie, hoe klein het wellicht ook lijkt, kan belangrijk zijn in het onderzoek.

  Informatie doorgeven kan via het tipformulier of de Opsporingstiplijn 0800-6070. Liever anoniem? Dat kan via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

  Afbeeldingen

  Locatie

  Kaartbediening
  Zoombediening