Ga naar content
Mijn buurt: 
geldermalsen +5.0km
  Verander locatie

  Brandstichtingen - Lingedijk - Tricht

  Aan de Lingedijk in Tricht (gemeente West Betuwe) werd in juli twee keer brandgesticht bij dezelfde woning. Weet jij hier meer over? Tip ons!

  Heeft u een tip over deze zaak?

  Laat het ons weten via het tipformulier.

  Omschrijving

  Een man zette donderdag 13 juli rond 02.00 uur ‘s nachts een petfles met een ontvlambaar middel bij de voordeur van het huis en stak dit aan. Door de explosie die volgde, sprongen de ruiten van de deur en vatte de gevel vlam. Gelukkig voor de bewoners had het lawaai de buren gewekt en waarschuwden zij de bewoners. Vijf dagen later werd opnieuw ’s nachts brandgesticht, waarbij de ruit van de woonkamer sprong en ook andere schade ontstond. Dit keer werd één van de bewoners zelf wakker en kon de brandweer snel het vuur blussen.

  Op de bewoners hebben deze angstige ervaringen veel impact. Ze voelen zich niet meer veilig in hun eigen woning. 

  We hebben ondertussen een minderjarige aangehouden voor betrokkenheid bij beide brandstichtingen. Er is aanleiding om te denken dat er een opdrachtgever is geweest en dat er meerdere mensen bij betrokken zijn. Denk jij informatie te hebben die met deze zaak te maken heeft? Weet je wie de persoon is die we zien op de beelden, weet je meer over een mogelijk motief of heb je andere informatie? Laat het ons dan weten!

  Contact

  Geef je tip door via het onderstaande tipformulier of bel de gratis tiplijn op 0800-6070. Liever anoniem je informatie doorgeven? Bel dan Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000 of via meldmisdaadanoniem.nl. Meld Misdaad Anoniem is een onafhankelijk meldpunt en dus niet van de politie. Je hoeft geen gegevens achter te laten en jouw informatie wordt alleen doorgegeven als het op geen enkele manier naar jou te herleiden valt.

  Video

  Hier is een YouTube-video ingesloten. Deze kan niet getoond worden omdat u geen cookies accepteert. U kunt de video ook bekijken op http://www.youtube.com/watch?v=ZS45IoFmevk

  Hier is een YouTube-video ingesloten. Deze kan niet getoond worden omdat u geen cookies accepteert. U kunt de video ook bekijken op http://www.youtube.com/watch?v=IOPk5FlCy6c

  Locatie

  Kaartbediening
  Zoombediening