Ga naar content
Mijn buurt: 
Bruchem +5.0km
    Verander locatie

    Ongeregeldheden - Voorstraat - Hedel

    Update: op dinsdag 23 april is een 38-jarige man uit Amersfoort aangehouden voor betrokkenheid bij het geweld richting agenten en andere hulpverleners tijdens Nieuwjaarsnacht. We zoeken nog zes mannen. Herken jij (een van) hen? Weet jij iets? Tip ons. Als je wil, kan dat ook anoniem!

    Heeft u een tip over deze zaak?

    Laat het ons weten via het tipformulier.

    Omschrijving

    Om welke verdachten gaat het?

    Het gaat om mannen, aangeduid als  NN3, NN4, NN9, NN11, NN12 en NN14. Bekijk de foto’s en scroll naar beneden voor bewegende beelden in de video van Plaats Delict of Opsporing Verzocht. We beseffen dat niet alle beelden even duidelijk zijn. We delen ze toch, omdat mensen soms worden herkend aan hun postuur en/of manier van bewegen.

    NN3: stak een auto in brand, droeg een soort masker

    NN4: gooide vuurwerk in een brandende auto en gooide twee keer een kliko op een brandende auto, is vermoedelijk begin 20

    NN9: gooide meerdere shells naar camera van Team Technisch Toezicht en naar brandend voertuig, heeft donker haar en een baard

    NN11: gooide een shell die ontplofte in de buurt van twee voetgangers en twee vrouwen op een fiets

    NN12: stak vuurwerk aan waarvan brandende stukken richting de ME vlogen

    NN14: stak vuurwerk in kliko en stak dit aan, droeg donkere Nike-schoenen met lichtkleurig logo

     

    Hoe kan ik helpen?

    • Kijk of je (één van) de verdachten herkent. Herken je iemand of heb je een vermoeden, geef het dan door. Dit kan ook anoniem! Ben je niet honderd procent zeker of je een verdachte herkent, geef het dan toch door. Wees niet bang dat we diegene direct aanhouden. We zullen jouw tip eerst grondig onderzoeken voordat we tot verdere acties overgaan.
    • Geef door wat je weet! Heb je (andere) informatie rondom de ongeregeldheden? Neem ook dan contact met ons op!

    Hoe kom ik (eventueel anoniem) in contact?

    Bel de opsporingstiplijn op 0800-6070 of meld je bij een politiebureau. Het zaaknummer is 2024000432. Blijf je liever anoniem? Bel dan Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000 of laat jouw informatie achter op meldmisdaadanoniem.nl. Meld Misdaad Anoniem is een onafhankelijk meldpunt en dus niet van de politie. Je hoeft geen persoonlijke gegevens achter te laten en jouw informatie wordt alleen doorgegeven als het op geen enkele manier naar jou te herleiden valt. Je naam komt niet in dossiers terecht en je blijft dus volledig anoniem.

    Wat is er allemaal gebeurd?

    Tijdens de jaarwisseling ontstond een gevaarlijke situatie in het westelijke deel van Hedel. Mensen staken auto’s in brand en staken zeer zwaar, illegaal vuurwerk af. De gemeente was genoodzaakt een noodbevel af te geven voor dit gebied. Dit betekende dat iedereen moest vertrekken op bevel van de politie. De Mobiele Eenheid (ME) van de politie voerde deze taak uit en moest meerdere keren fors optreden. Ook de brandweer werd ingezet. Terwijl politie en brandweer probeerden de situatie onder controle te krijgen, bekogelde de groep hen met onder meer zwaar, explosief vuurwerk. Dit leidde bij meerdere hulpverleners tot letsel. De recherche onderzoekt wie er bij dit extreme geweld betrokken waren.

    Wat waren de gevolgen voor de hulpverleners?

    Een aantal politiemensen liep gehoorschade op. Ook liepen enkele agenten een hersenschudding op. Daarnaast hebben de gebeurtenissen veel impact gehad op zowel de politie- als de brandweermensen. Het ging namelijk niet om ‘zomaar vuurwerk’, maar om zware explosieven die dodelijke slachtoffers hadden kunnen maken.

    Wat heeft de recherche gedaan?

    Er werkt een groot rechercheteam aan deze zaak. Alles is erop gericht om te achterhalen wie verantwoordelijk zijn voor wat er die nacht is gebeurd. Tot nu toe zijn drie verdachten aangehouden. Het team heeft onder meer een uitgebreid buurtonderzoek gehouden, camerabeelden veiliggesteld, telefoons in beslag genomen en doorzoekingen gedaan in Hedel, Zaltbommel en Ermelo. Ook is een driedimensionale visualisatie van het gebied gemaakt, die de gebeurtenissen helder in beeld brengt.

    Locatie

    Kaartbediening
    Zoombediening